3 klassiska grytor att laga i höst

De klassiska grytorna Boeuf Bourguignon och Bouillabaisse.

Boeuf Bourguignon, Bouillabaisse och Coq au Vin. Damma av din gamla gryta och gör någon av dessa klassiska rätter som är fyllda med massor av smak!
11 november, 2018

1. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en klassisk fransk köttgryta med högrev, rödvin, sidfläsk, champinjoner och smålökar. Köttet ska bli så mört att det faller sönder när det är klart.

Till receptet >>

Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon.

2. Bouillabaisse

Bouillabaisse är en fransk soppa med fisk och skaldjur. Bäst blir bouillabaissen om du gör buljongen från grunden. Servera gärna med en klick aioli.

Till receptet >>

Bouillabaisse.

Bouillabaisse.

3. Coq au Vin

Coq au Vin är en klassisk fransk gryta med tupp, sidfläsk och rödvin. Här har vi ersatt tuppen med kyckling. Servera gärna med en bit baguette.

Till receptet >>

Coq au Vin.

Coq au Vin.

Fler goda grytor hittar du här >>

Av: Charumati Rouge

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: