Bœuf bourguignon
Tricket att låta grytan marinera ett dygn i kylen ger extra smak till den här populära klassikern.
4 portioner
Du behöver:
1 kg högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 morötter
3 stjälkar bladselleri
100 g skogschampinjoner
150 g pärllök
2 knippen färsk timjan
2 lagerblad
100 g tärnat bacon
1 flaska rött vin
6 dl färdigblandad kalvfond
2 msk tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar

Elsa Billgren och Sofia Woods grönsaksgryta med chèvre – här är receptet
Gör så här:
- Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj morötter och bladselleri och skär i grova bitar. Rensa svampen.
- Lägg kött och grönsaker i en fryspåse tillsammans med alla övriga ingredienser. Låt ligga en dag i kylen.
- Häll alltsammans i en kastrull och låt puttra försiktigt i 3–4 timmar under lock tills köttet är helt mört. Tillsätt eventuellt lite vatten under tiden så det inte kokar torrt.
- Krydda med salt och peppar och servera med ett gott, varmt bröd.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft