Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 goda och lyxiga rätter till nyårsmiddagen

22 dec, 2020 
Lyxiga rätter till nyårsmiddagen
Maxa nyårsmiddagen med goda och lyxiga rätter med guldkant. Spana in ELLE Mat & Vins favoriter – från festliga förrätter till läckra efterrätter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
12 goda tilltugg till nyårsmiddagenBrand logo
12 goda tilltugg till nyårsmiddagen

Nyårsfirandet må se rätt annorlunda ut i år, men det betyder inte att maten inte kan vara festlig ändå. Om du är sugen på goda och lyxiga rätter som höjer nyårskänslan omedelbart har du hittat helt rätt. Vi har dykt ner bland våra allra bästa nyårsrecept och samlat 10 lyxiga favoriter. Gott nytt år!

1. Rågbrödschips med rökt lax och avokadokräm

Inled nyårsmiddagen på bästa möjliga sätt! Bjud på läckra rågbrödschips, ett perfekt tilltugg både för stora och små. Toppa chipsen med rökt lax och avokadokräm. Garnera gärna med goda örter.

Till receptet >>

Recept på rågbrödschips med rökt lax och avokadokräm

2. Endiv med blåmögelost och valnötter

Addera endiver till nyårsfirandet! Här möts krispigt, krämigt och salt i en alldeles underbar liten rätt som dessutom är lätt att slänga ihop. Utöver blåmögelost och valnötter får du gärna toppa endiverna med honungsdressing och vattenkrasse för en extra frisk touch.

Annons

Till receptet >>

Recept på endiv med blåmögelost och valnötter

3. Kalvcarpaccio med pepprig rucola och parmesan

Hämta inspiration från ELLE-profilen tillika mästerkocken Catarina König och testa carpaccio. Carpaccio är en trogen förrättsfavorit som kommer i många olika tappningar. I detta recept används kalvfilé, rucola och parmesan. Dekorera med citronklyftor före servering.

Till receptet >>

Recept på kalvcarpaccio med rucola och parmesan

4. Ostron med brynt smör, panko och gurka

Ytterst få saker är lika lyxiga (och känns lika givna) på nyår som just ostron. Dessa festliga ostron med brynt smör är magiskt goda och tar nyårsmiddagen till nya höjder. Toppa ostronen med frasig panko och frisk gurka. Godare blir det inte!

Annons

Till receptet >>

Recept på ostron med brynt smör, panko och gurka

5. Knaperstekt ankbröst med björnbärssås

Letar du efter den perfekta huvudrätten till nyår? Testa smakrik knaperstekt ankbröst med björnbärssås. Utöver den syrliga såsen serveras även krispig potatiskaka och lättstekt pak choi till ankbröstet. En matig huvudrätt med lyxkänsla!

Till receptet >>

Recept på ankbröst med björnbärssås

6. Aprikosfyllt kalkonbröst med senapsrostad potatis

Den här läckra rätten passar lika bra på julbordet som till nyår. Servera kalkonbröst till nyår men addera en nytänkande, festlig twist genom läcker och söt aprikosfyllning. Till kalkonbröstet serveras ljuvlig senapsrostad potatis och en magiskt god rödkålsslaw som garanterat kommer bli en hit.

Annons

Till receptet >>

Recept på kalkonbröst med senapsrostad potatis

7. Pärlgrynsrisotto med jordärtskockor och nötter

Extremt få rätter är så goda som en vällagad risotto. Om du vill ge risotton ett festligt lyft används här pärlgryn istället för vanligt ris, en liten detalj som gör stor skillnad. Toppa rätten med hasselnötter, parmesan och repad timjan och servera tillsammans med en krispig grönsallad.

Till receptet >>

Recept på pärlgrynsrisotto med jordärtskockor och nötter

8. Glassbakelse med hallonmaräng

Se till att maxa nyårsefterrätten – bjud på en maffig glassbakelse! Denna lyxiga glassbakelse med hallonmaräng är en riktig tiopoängare. Garnera efterrätten med ätbara blommor eller citronmeliss.

Annons

Till receptet >>

Recept på glassbakelse med hallonmaräng

9. Minipajer med hallon och nektarin

Vem älskar inte en riktigt god paj? Dessa läckra små minipajer med hallon och nektarin är oemotståndligt goda. Det allra bästa är att du kan förbereda en hel del i förväg. Börja med att laga pajerna och ställ in i kylen. Sedan är det bara att ta ut, toppa med frukter och grädda när det börjar bli dags för efterrätt! Smidigare blir det inte.

Till receptet >>

Recept på minipaj med hallon och nektariner

10. Vitt chokladmoln med hallon och blåbär

Ingen nyårsmiddag utan chokladmousse. Om du börjar tröttna på den vanliga chokladmoussen eller kanske är sugen på en uppdaterad variant är det här receptet för dig. Bjud på Catarina Königs recept på vitt chokladmoln, en vit chokladmousse, med hallon och blåbär. Toppa med en kvist citronmeliss!

Annons

Till receptet >>

Recept på vit chokladmousse med hallon och blåbär

LÄS MER:

Vin till nyårsmaten – här är drycken som passar bäst

2 magiskt goda nyårsefterrätter med Baileys

3 fina nyårsdukningar att inspireras av

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons