Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så blir du reaexpert på Black week 2023

21 nov, 2023 
AvElin Fredlund
black friday rea tips
TT
Den årliga shoppinghelgen Black Friday närmar sig med stormsteg. Men hur blir man egentligen en expertshoppare på Black Week? ELLE guidar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När butikerna öppnar sina dörrar för massorna under Black Week och när onlineplattformarna fylls med lockande erbjudanden, är det lätt att känna sig överväldigad. För många är det svårt att stå emot frestelsen och plötsligt kommer man hem med shoppingpåsar med köp som varken känns så genomtänkta eller nödvändiga som de gjorde vid inhandlingstillfället. Men oroa dig inte – vår artikel är här för att vara din räddning! Se våra bästa tips som hjälper dig till att bli en mer långsiktig och strategisk reahandlare nedan.

1. Gör din Research

Innan du ger dig ut i shoppingkaoset är det viktigt att veta vad du letar efter. Gör en lista över de produkter som du verkligen vill lägga vantarna på och rör dig inte utanför den listan! Detta håller dig fokuserad och minskar risken för impulsköp. Tips! Om du handlar online kan du till och med lägga produkterna i varukorgen i förväg, så är det bara att klicka upp den när erbjudandena är igång. Det kan också vara bra att ta reda på vilka butiker som erbjuder de bästa rabatterna på dina favoritmärken. Kanske säljs produkten som du är ute efter hos flera återförsäljare som har olika erbjudanden. Se vår samling av de bästa erbjudandena under Black Week 2023 här.

Annons

2. Uppdatera med dina favoritprodukter

Gå igenom din garderob och ditt badrumsskåp. Vad är det jag verkligen behöver? Försök att se skillnad på saker du vill ha och saker som faktiskt saknas eller måste bytas ut i din vardag. Kanske är favoritlakanet utslitet eller har den ärvda juldekorationen gått söndert? Prioritera då det! Rutinprodukter inom skönhet är också bra att passa på att fylla upp med under rean. Kanske är det dags att uppdatera badrumsskåpet med must-haves eller testa på en ny produkt inom hudvård eller smink? ELLE har mängder av bäst-i-test artiklar där våra beauty-experter guidar dig till de bästa produkterna som faktiskt är värda att lägga pengar på.

(Tips! Missa inte heller vilka produkter som kröntes till årets bästa under ELLE Beauty Awards 2023, utvalda av ELLE-redaktioner från hela världen.)

3. Satsa på Hållbara material

Om du är ute efter att köpa kläder – tänk på vilket material du väljer! Även om kvalitetsplagg ofta har en lite dyrare prislapp så innebär det ofta att plagget håller i både stil och kvalitet i många år. Om du mot förmodan skulle tröttna på plagget så har det ett bra andrahandsvärde. Black Friday är ett utmärkt tillfälle att investera i tidlösa basplagg och accessoarer som du kanske inte hade haft möjlighet att köpa i vanliga fall. Dessa kommer att vara användbara över säsonger.

Annons

Detsamma gäller för inredning. Istället för att falla för den senaste trenden kan detta vara ett ypperligt tillfälle att slå till på designklassiker du gått och drömt om eller att satsa på hållbara möbler som matbord, soffa eller en snygg förvaringslösning.

Mandatory Credit: Photo by Onnie A Koski/REX (8552382r)Street Style in ShibuyaStreet Style, Day 5, Autumn Winter 2017, Tokyo Fashion Week, Japan - 24 Mar 2017Onnie A Koski/REX

4. Passa på att köpa Julklappar

På temat att köpa ’’det som ändå skall inhandlas’’ är det bra att passa på att köpa julklappar under rean. Det är faktiskt just inhandling av julklappar som Black Friday var till för från första början! Börja fråga dina nära och kära redan nu och jämför priser hos olika butiker och återförsäljare. ELLE har redan nu skapat mängder av julklapptips för både honom och henne. Ett annat bra tips är att passa på att ladda upp med ett litet ’’presentskåp’’ där hemma med generella gåvor som alltid fungerar att ge bort. Detta löser lätt problemet med att behöva fixa present i sista minuten när man ska iväg! Här kan du ha till exempel lyxig tvål eller doftljus, en fin bricka eller skärbräda och vackra kort och presentpapper. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Annons

5. Fokusera på upplevelser istället för produkter

Du vet väl att Black Friday även gäller för hotell och resor? Kanske har du och din älskling pratat om en spaweekend över julen eller så har ni tänkt att ta med barnen till fjällen i sommar? Om tiden och pengarna finns, så kan det vara bra att passa på att boka den inplanerade resan redan nu. Det finns många resebolag som erbjuder pangpriser under Black Week!

6. Undvik impulsköp

Nu kommer vi till den viktigaste punkten av de alla. Var ärlig med dig själv – hade du verkligen köpt produkten om den inte var på rea? Har du något liknande hemma? Eller kan du kanske önska dig produkten i julklapp istället? Med alla fantastiska erbjudanden kan det vara lätt att överväldigas och slå till på produkter som egentligen inte passar din stil eller dina vanor. Stå emot impulsen och håll fast vid din förberedda önskelista. Det är mer hållbart för både plånboken och miljön!

Nu när du fått med dig dessa tips är det dags att ge dig ut, utforska de bästa erbjudandena och njuta av shoppingupplevelsen. Och när Black Friday-kaoset har lagt sig, kan du känna stolthet över att ha gjort välgrundade och medvetna köp. Dags att bli reaexpert som inte bara fyndar för plånboken, utan även för planeten och ditt eget välbefinnande. Lycka till och njut av dina hållbara fynd!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons