Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2021

14 dec, 2020 
stylingtrender på hemnet 2021
Vill du styla bostaden trendigt inför visning och försäljning? Spana då in de här nya stylingtrenderna som spås ta över Hemnet 2021!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Stylingtrender kommer och går i vågor och följer ofta de rådande inredningstrenderna. Huvudfokus brukar dock vara att visa upp potentialen med bostaden och att inte göra det allt för personligt, för att nästa ägare ska kunna föreställa sig själv att bo i bostaden. Neutrala färger och ”less is more”-tänket har varit en röd tråd i många år, men det dyker ofta upp microtrender i detaljerna, som gör att bostäder sticker ut i flödet.

I samband med att Hemnet sammanfattade året som gått, och bland annat avslöjade vilka bostadsannonser som var de mest klickade 2020, så blickade de även framåt. Med hjälp av inredningsexperten Emma Priwin listade de några specifika trender som spås bli stora i Hemnet-stylingarna 2021.

Här följer tre stylingtrender vi lär se mer av 2021 – enligt Hemnet:

Stylingtrend 1: Gula nyanser

stylingtrend 2021 – de gula detaljerna
Gula detaljer är trendiga inslag i inredningar och stylingar 2021. Foto: Joakim Johansson Styling: Hanna Rydman för Historiska hem via Hemnet

Årets stora trendfärg är utan tvekan gult. Den syns både hos färgtillverkarna och hos färginstitutet Pantone som utsåg den till en av årets två färger 2021. Nu spås den även ta sig in i de trendriktiga stylingarna på Hemnet, i allt från ljusa havregula toner till mer tydliga citron- och senapsgula accenter. Dessutom smälter gult snyggt in med de i övrigt jordnära, beige och ljusa inredningarna vi ser mycket av just nu.

Annons
gula detaljer är trendiga i inredningarna 2021
Gula toner kan få stylingen och inredningen att sticka ut i Hemnet-flödet. Foto: Mille Notti

Stylingtrend 2: DIY-inredning

spackeltavlan är en trendig detalj
Många har börjat skapa sina egna DIY-tavlor. Den här monokroma spackeltavlan är ett snyggt DIY-projekt av Chili Bendt. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Agnès Rosa Beckman | Syns i: Chili och Gustav Bendts retrohem i Tallkrogen

Vi älskar smarta och roliga DIY-projekt och när vi tillbringat allt mer tid hemma har trenden bara ökat i popularitet. Nu slår den även igenom i stylingarna, där de personliga sakerna får ta än mer plats i de ofta något mer generiska bostadsannonserna. Om det blir konstverk i lera eller egengjorda tavlor som blir it-detaljen 2021 (eller kanske något helt annat, nytt DIY-projekt?) återstår att se.

Annons
diy kit i keramik och lera
Skapa din egen statementpiece i lera till sidobordet eller hyllan! Foto & DIY-kit i lera: Nkdware

Stylingtrend 3: 90-talskonst

90-talsinspiration i stylingar på Hemnet
Retrovibbarna spås dominera på Hemnet i år. Foto: Johan Spinell Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem via Hemnet

Efter de svartvita, minimalistiska motiven kom de lite mer färgsprakande, vintageinspirerade konstutställningsplanscherna. Och näst på tur tros vara de poppiga 90-talsprinten, åtminstone om man ska tro Hemnets egen trendspaning. Med klara färger och nya motiv ger de hemmet en härligt personlig och nostalgisk känsla!

Annons
matisse poster i blått
Planscherna med blå Matisse-motiv var populära under 90-talet och är det än i dag. Foto: Postery

Läs mer:

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

Här är stylingknepen som gör skillnad (och de du ska undvika!)

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons