Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

14 dec, 2020 
mest klickade på hemnet 2020
Pampiga slottsliknande hem, exklusiva villor och pool. Det är lyx och dyra boenden som lockar när vi surfar på Hemnet. Här är de mest klickade Hemnet-annonserna från året som gått!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du är inte ensam om att surfa på Hemnet på fritiden. Den populära bostadssajten är inte enbart till för den som letar bostad, utan många av oss tittar nyfiket på utbudet i såväl grann- som drömområden.

I år har intresset för våra hem och bostäder accelererat än mer i och med pandemin som gjort livet hemma till en större del av vardagen. Hela året har Hemnet sett en ökad tillväxt i besök på deras annonser. När det kommer till de bostadsannonser som lockade allra mest klick var det var en jämn kamp i toppen – och nyckelordet för i år har helt tydligt varit just spektakulära bostäder.

6 saker som höjer värdet på din bostadBrand logo
6 saker som höjer värdet på din bostad

Se de mest klickade bostäderna på Hemnet år 2020 här:

1. ”Chateau eagle mountain”

chateau eagle mountain – mest klickade bostaden på hemnet 2020
Foto: Fastighetsmäklarna Stockholm, mäklare: Charlotte Sandström, Fastighetsmäklarna Danderyd

Den här villan i Botkyrka är känd som tv-profilen Leif-Ivan Karlssons hem och lockade mest klick av alla bostadsannonser på Hemnet under 2020. Med sina 700 kvadratmeter fördelade på 22 rum samt en stort tomt på två hektar och sjöutsikt fanns det mycket att spana in. Prislappen? Den låg på 43 miljoner kronor.

Annons

Antal klick: 379 431

2. Slottet i Örgryte

slott i örgryte göteborg
Foto: Ahre Villor & Våningar, mäklare: Tomas Ahre, Ahre Fastighetsbyrå

Det här pampiga slottet i nyrenässansstil i Örgryte i Göteborg knep en andra plats på listan över Hemnets mest klickade bostäder 2020. Tinnar och torn, vackra originalutsmyckningar och en parkliknande tomt är inte något man ser varje dag. Vi skrev om slottet när det låg ute till försäljning, se fler bilder och läs mer om huset här.

Antal klick: 343 797

3. Townhouse på Östermalm

townhouse på östermalm dyraste på hemnet
Foto: Gustav Svanberg, mäklare: Emil Alcut, Ekenstam

Ett omtalat townhouse drog många blickar till sig år. Kanske främst eftersom det villaklassade huset låg mitt på Östermalm, i exklusiva Lärkstaden, och hade en prislapp på 150 miljoner kronor, vilket kunde göra det till Sveriges dyraste. Lägg till en egen trädgård mitt i stan, 820 kvadratmeter fördelat på tio rum samt flertalet balkonger.

Annons

Antal klick: 338 103

4. Skärdgårdshus på Värmdö

villa med pool på värmdö
Foto: Per Jansson Fastighetsförmedling, mäklare: Josefine Bäck, Per Jansson Fastighetsförmedling AB

Med vackert skärgårdsläge på Värmdö ligger det här huset med wow-faktor. Det var många som drömde sig bort i somras genom att klicka in på den här bostadens annons. Lägg till en tomt på 1,8 hektar och en milsvid utsikt från de stora glaspartierna och det är lätt att förstå varför så många suktade efter just den här bostaden.

Antal klick: 273 613

5. Drömvilla i Jönköping

drömvilla med pool i gränna jönköping
Foto: Julia Toth, mäklare: Liselott Jarkman, Svensk Fastighetsförmedling Gränna

Bland sökorden som ökat mest i år finns både pool och uteplats, och då är det kanske inte så konstigt att den här villan i Jönköping seglade upp som en klickfavorit på Hemnet. Huset har påkostade materialval, är 200 kvadratmeter stort och på tomten finns utöver pool och altan även ett orangeri som är murat med över 100 år gammalt tegel.

Annons

Antal klick: 193 842

6. Lyxvilla i Täby

sveriges dyraste villa just nu – i täby med egen båtplats
Foto: Micheal Nilsson, mäklare: Michael Preber, Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Den här lyxiga villan i Täby var när den låg ute till salu den dyraste villan på Hemnet just då. Kanske var det prislappen på 75 miljoner som fick så många att klicka, eller så var det det fantastiska sjöläget med både egen brygga och pool. Det, i kombination med ett stilfullt arkitektritat hus i dansk tegelsten samt stora glaspartier, fick i alla fall många på fall.

Antal klick: 188 804

Läs mer:

Stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2021

Kika in i sekelskiftesvåningen – som varit orörd i 100 år

Astrid Lindgrens Villa Villekulla till salu – kika in här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons