ANNONSSAMARBETE MED MARBODAL
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Sandra Beijers nya kök – en Pinterest-dröm

19 aug, 2022 
Ett klassiskt kök som binder ihop lägenheten, det var Sandra Beijers mål. Tillsammans med Marbodal har författaren nu fått sitt drömkök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Välkommen till Gamla Stan i Stockholm, där författaren Sandra Beijer bor med sin sambo Björn och sonen Didrik. Familjens charmiga trea ligger i ett hus från 1600-talet med kakelugn, dubbeldörrar, djupa fönster och högt i tak – en riktig drömlägenhet.

Sandra Beijers kök, Marbodal
Före och efter. Nu har Sandra ett kök från Marbodal som är mer praktiskt än tidigare. Köket har numera en sittplats vilket gör att rummet känns dubbelt så stort.

Förra sommaren flyttade familjen in i lägenheten och har sedan dess inrett och satt sin egen prägel – och framför allt i köket som var i störst behov av en uppfräschning:

– Köket, som renoverades för 18 år sedan, var det minst smickrande rummet och allt sjöng på sista versen. Och framför allt var köket gjort för någon som inte brann särskilt mycket för matlagning. Det fanns en stor vinkyl, men ingenstans att hacka en morot. Hyllor upp till taket, men knappt någon plats för torrvaror, säger Sandra som har ett stort intresse för just matlagning.

Sandra Beijer kök, Marmodal
"Till och med ljuset är förändrat – solvarmt och mjukt", säger Sandra.

Ett drömkök skapat med en köksdesigner

Nu, efter renoveringen, är köket som en helt ny plats – ett ”drömkök” som Sandra skapade tillsammans med Pierre, som är köksdesigner på Marbodal, och Bitte som är Sandras mammas bästa vän och inredningsarkitekt.

–Målet var ett klassiskt kök som binder ihop våningen och är hemtrevligt i harmoni med alla de gulliga detaljer som finns i Gamla Stan-hem naturligt, säger Sandra som idag är otroligt nöjd med sitt nya kök från Marbodal:

–Det är en ypperlig syn att komma hem till. Köket känns som en Pinterest-dröm. Till och med ljuset är förändrat – solvarmt och mjukt, säger Sandra.

Sandra Beijer kök, Marbodal
Maxad förvaring.

Luckorna som Sandra föll för är svanenmärkta och heter Fagerö. De är i en klassisk och ombonad stil och färgen heter Sand – en beige kulör som växlar mot ljusgrått. Det mörka trägolvet är utbytt mot ett franskt stengolv i krämvitt och ljusgrått som harmoniserar med luckorna. Bänkskivan är i ljus kalksten – ett levande material som bara blir snyggare med åren.

Sandra Beijers kök, Marbodal
Vitvarorna i krämvit kulör med detaljer i antik mässing kommer från Smeg Colonial-serien och passar perfekt ihop med Fagerö-luckorna.

I dag finns massor av förvaring i köket, plats att laga mat och fina detaljer som ugn, och kyl från Smeg Colonial-serien som är genomgående i köket, det vill säga moderna vitvaror med en äldre look.

Sandra Beijer hall, Marbodal
Köksinredning även i hallen – en smart inredningslösning.

Hallen och köket är i anslutning till varandra och därför blev det naturligt att ha Marbodal också i hallen:

– Ett genidrag enligt mig! Marbodals krokhängare för köksgeråd blev kapphängare och kökslådorna sväljer här skor, halsdukar och vantar. Även kalkstenen återkommer med en liten avställningsyta för nycklar och solglasögon, säger Sandra.

Sandra Beijer kök, Marbodal
Ovanför sittplatsen är hyllorna öppna och till höger finns ett högt skafferi som sväljer allt.

Marbodal erbjuder ett stort utbud av kök i olika stilar och jordnära kulörer och har Sveriges bredaste sortiment av svanenmärkta kök.

Går du i kökstankar och vill veta mer? Besök Marbodal!

INRED KÖKET DU DRÖMMER OM – MER HÄRLIG INSPIRATION HÄR