ANNONSSAMARBETE MED MARBODAL
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Markiz 5 smarta kökslösningar

08 jun, 2021 
Drömmer du om ett nytt kök? Gör som matinspiratören Markiz Tainton och ta hjälp av Marbodal för att hitta köket som passar just dig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Köket är hemmets hjärta – och för Markiz Tainton är matlagningen hennes stora passion i livet – både i yrkesrollen och privat:
– Köket har alltid varit hjärtat i mitt hem! Det är där jag startar dagen och det är där jag lagar mat till
familj och vänner. För mig går kärleken till maten som en röd tråd genom livet och den kärleken föds i mitt kök, säger Markiz som precis har byggt sitt nya hållbara drömkök tillsammans med Marbodal som har Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök.

Markiz föll för köket Arkitekt plus från Marbodal. Färgen på luckorna heter Sand och är från kollektionen Jordnära.

Markiz är en framstående matinspiratör som ofta syns bjuda på recept med nordafrikansk touch i tv. Och för en matkreatör är det också viktigt att köket är funktionellt. Så redan i planeringen maxades förvaringen och utrymmet för matlagning:
– Förutom bra med plats så behöver jag enkelt kunna hitta och navigera i mitt kök. Tidigare hade jag överfulla lådor och ingen översikt alls vilket gjorde det svårt att hitta saker. Efter att Marbodals köksdesigner Pierre Ghantous lyssnat och mött mig i mina behov landade vi i ett kök från serien Arkitekt plus i färgen Sand från kollektionen Jordnära
som har en tidlös design och alla smarta lösningar jag behöver, säger Markiz som här ger sina bästa tips för funktionella kökslösningar.

5 SMARTA köksLÖSNINGAR för förvaring och ordning

1. CLEAn YTA – lätt att hålla renT

– Att hålla rent är jätteviktigt för mig och jag vill enkelt kunna dra trasan – och poff så är det rent! Därför har jag valt en tålig bänkskiva, Kvartskomposit i nyansen Beach Clay, med ett stänkskydd på väggen som är lätt att göra rent efter timmar av matlagning. Det gör att jag kan slappna av och bara vara fri i min matlagning. Jag även valt att ha ett handtagslöst kök, som gör att ytan är lätt att torka av, plus att jag enkelt kan öppna och stänga luckor och lådor med ett litet tryck – livets lösning!

Den matta sandfärgade kvartskomposit-bänkskivan Beach Clay gifter sig väl med den beige kulören på luckorna.

2. Organisera efter hur ofta saker används

"I det här hörnet har vi idag skapat en drömlösning med ett rakt hörnskåp med svängbara hyllor", säger Markiz.

– Vissa köksprylar används varje dag, vissa varje vecka, andra bara några gånger om året. Tänk noga efter hur ofta dina saker används och placera där efter. Dessutom – underlätta för dig själv genom att placera saker nära det stället som de ofta används på: kastruller nära spisen, knivar nära arbetsytan och tallrikar nära diskmaskinen.

3. SKAPA EN BRA ÖVERSIKT

För Markiz var det viktigt att ha ett kök som inspirerar henne och påminner henne om vem hon är.

– Mina ledord för köket är livfullt, men tillgängligt. Jag vill se det jag har – mat och redskap ska inte ”försvinna”. När köket renoverades visade det sig att jag hade 14 stekpannor utan att veta om det. Jag vill ha koll på det jag har i köket – att få en överblick är a och o.

4. Låt din personlighet synas

Var inte rädd för att visa din personlighet i din inredning.

– Ett öppen hylla ger hela köket personlighet. Med den öppna hyllan blir köket Markiz! Jag vill att min personlighet ska synas i inredningen.

5. Maxad lådförvaring

Maxa förvaringen med invändiga lådor.

– För mig var det viktigt att ha många lådor – och i dem så finns det nu ytterligare lådor! Marbodal har en grym lösning där man med hjälp av invändiga lådor kan anpassa planeringen till de redskapen man har. Det är förbi och över med lådinredning där man bara använder tre av fem fack för att de inte passar dina redskap. Marbodal har ett brett utbud i allt från kryddhållare, tallrikshållare med mera. Att hitta sina köksprylar ska inte vara svårt!

Så hur känner Markiz för sitt nya kök?

– Ingen är lyckligare än jag! Jag har ett kök som jag kan väcka till liv, där min kreativitet kan ta plats och kryddornas doftr sprida sig och locka in min familj. En plats som gör mitt hem till ett HEM! Med alla smarta lösningar som gömmer sig bakom mina sandfärgade luckor känner jag mig fri och äntligen hemma.

Här kan du läsa mer och se alla kök från Marbodals kollektion Jordnära.

INRED KÖKET DU DRÖMMER OM – MER HÄRLIG INSPIRATION HÄR