ANNONSSAMARBETE MED MARBODAL

Hemma hos Filip Poon: ”Det här är mer än bara ett kök!”

Filip Poon

Välkommen hem till matinspiratören Filip Poon och hans nya drömkök.
31 oktober, 2022
Filip Poon kök Marbodal

Filip Poon i sitt nya Svanenmärkta kök från Marbodal.

När Filip Poon var 19 år kvalade han in till TV4-programmet ”Sveriges mästerkock” – och resten är historia. I dag, åtta år senare, är han en väletablerad matprofil som driver några av de största mat- och receptkanalerna i Sverige på Tiktok, Youtube och Instagram. Hans mål är att inspirera människor till att bli mer kreativa i köket där hemma. Men Filips eget kök är inte bara ett ”hemmakök”, det är också hans arbetsplats där det skapas video, foto och annat content till hans kanaler där man bjuds på en härlig blandning av rätter från hela världen.

Filip Poon kök

Det är i köket som Filip tillbringar den mesta tiden.När Filip flyttade in i sin härligt ljusa lägenhet på Liljeholmskajen i Stockholm så fanns där ett bra kök utan större fel, men det räckte inte hela vägen för honom som kock och matinspiratör.

– Köket var helt okej, men planeringen var inte matlagningsanpassad och det saknades ett naturligt flow, berättar Filip.

För att ta hand om det gamla köket på bästa sätt valde Filip att sälja det på Blocket.

Filip Poon kök Marbodal

Detaljer som blandare, diskho och diskmedelspump i mattsvart gör sig fint mot luckorna i Marbodals färg Sand.

Samtidigt som Filips gamla kök fick ett nytt liv i ett annat hem, byggdes ett nytt kök hos Filip – med fokus på funktion och användning. Tillsammans med Marbodal skapades ett kök för att tillgodose Filips behov, men också ett estetiskt kök för ett lugn.

– Jag föll för färgen Sand som är clean och elegant. När man filmar får det inte vara för stökigt för ögat. Jag gillar verkligen att luckorna går ända upp till taket, det är både snyggt och ger massor av utrymme, säger Filip.

Filip Poon kök

Bänkskivorna i köket är av Dekton som är den senaste generationen av kompositmaterial. Färgen heter Rem.

Och visst är köket en dröm för en matlagningsfantast. Förvaringen är maxad, har dubbla spishällar och en köksö där allt händer.

– Jag ville verkligen ha en köksö – dels för matlagningens skull men också för att kunna använda den som en matplats. Och det är verkligen en dröm att ha två spisar! En när jag står vid köksön och en bakom mig. Detta för att jag ska kunna ha matlagningsbattles när man spelar in video, eller när jag lagar mat med mina vänner. Jag älskar kreativa lösningar, säger Filip.

De specialdesignade bänkskivorna som matchar färgen Sand heter Dekton. Materialet är extremt tåligt och gör att man kan ställa varma plåtar och kastruller direkt på bänkskivan utan skydd – perfekt för alla matlagningsälskare.

Filip Poon kök Marbodal

Ovanför köksön finns en höj- och sänkbar fläkt med belysning.

Här kan du inspireras mer av Marbodal – och hitta just ditt drömkök!

Se också: Höstens stora inredningstrender
0:46

Efter reklamen: Se också: Höstens stora inredningstrender

(0:46)

Slå på ljud