Artikeln innehåller reklamlänkar

Säsongens stora sminktrend – kopparfärgade ögonskuggan är tillbaka

koppar trend ögonskugga höst

Höstens stora trendfärg inom makeup – koppar!

Låt ögonlocken matcha färgen på de fallande höstlöven. Här är allt om säsongens stora trendfärg – och så applicerar du den i din makeup!
27 september, 2022

Brun mascara, krämprodukter för ett mjukt resultat och den rosiga rougen – ser vi på höstens stora makeuptrender ser vi ett genomgående tema där det naturliga står i fokus.

Nu välkomnar vi också tillbaka den kopparfärgade (och ursnygga) ögonskuggan som är en något mer edgy variant av clean girl-looken. Den kopparfärgade ögonskuggan känns både lyxig och något djärv, men samtidigt avskalad och såklart jordnära – och matchar perfekt med löven som faller från träden.

Sminktrend hösten 2022 – kopparfärgad ögonskugga

Som en enhetlig färg över hela locket, som en detalj i inre ögonvrån eller blandat med festligt glitter – den kopparfärgade, nästan roströda, ögonskuggan går att få till på så många sätt. ELLEs beautyexpert har samlat 4 enkla sätt att lyckas med trendlooken. Här hittar du den snyggaste inspirationen.

SMOKEY EYE med Kopparfärgad ögonskugga

En smokey eye går aldrig ur tiden och med en kopparfärgad skugga går det inte att misslyckas. Täck locket med en läcker, roströd nyans och och addera en mörk kajal som du sedan suddar ut. Lägg en ljusare färg närmast ögonvrån och sudda ordentligt med sminkborsten för att skapa den snygga tonade looken.

Ögonskuggspalett med skimmer, Quad Eyeshadow Singapore – Nars

Favoriten Quad Eyeshadow Singapore finns att köpa här (länk till Kicks) – men skynda, det finns bara få kvar i lager!

Kopparfärgad ögonskugga med glitter

Ett enkelt men riktigt elegant sätt att göra din sminkning mer livfull är genom att addera glitter! En glitterögonskugga fungerar att använda som topper på andra ögonskuggor eller ensam på locket. Vill du slippa kladd och spill är der en flytande variant du ska sträcka dig efter!

Flytande ögonskugga, Liquid Powder Eye Tint – Ilia

Klicka här för att komma direkt till ögonskuggan Liquid Powder Eye Tint i nyansen Burnish (länk till Skincity).

Höstens stora nageltrender – 9 snygga manikyrer att testa redan nu

Ögonskugga över hela ögonlocket

Vill du ha en okomplicerad ögonsminkning som talar för sig själv? Applicera då samma ögonskugga över hela locket och jämna till med fingertopparna. Här är det, det operfekta som skapar det perfekta! För att ge lite dimension till ögonlocket är ett supertips att applicera en skimmerskugga i inre delen av ögonlocket.

Klassisk krämögonskugga, Caviar Stick Eye Colour Shimmer – Laura Mercier

Laura Merciers krämögonskugga är perfekta att använda ensam på ögonlocket eller som bad för att förstärka puderögonskuggans färg och hållbarhet. Här kommer du direkt till Caviar Stick Eye Colour Shimmer i nyansen Copper (länk till Skincity).

Sleepy eyes – sminktrenden från TikTok som är en dröm för alla trötta

Enkel sminkning med ögonskugga

Ofta är det detaljerna som räknas och en enkel men ack så snygg detalj är att bara addera ögonskugga i inre ögonvrån och låta resten av locket vara naket. Det får ögat att poppa snyggt!

Ögonskugga, Dazzleshadow Extreme Couture – MAC

Storfavorit med något metallisk finish. Dazzleshadow Extreme Couture i färgen Copper finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Min rutin – med Maja Nilsson Lindelöf
5:23

Efter reklamen: ELLE Beauty: Min rutin – med Maja Nilsson Lindelöf

(5:23)

Slå på ljud