Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Beautyredaktören tipsar – bästa produkterna i sommar

06 jul, 2023 
produkter sommar topplista hudvård parfym smink
En doft som påminner om tropiska stränder, en hårduo som återfuktar slitna toppar – och solskyddet som inte lämnar några spår. Här är sommarfavoriterna om ELLEs skönhetsredaktör får välja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Skönhetsritualen – frissfritt sommarhår!Brand logo
Skönhetsritualen – frissfritt sommarhår!

Sommaren är äntligen här och vi är många som har längtat efter solens varma strålar, svalkande dopp i havet och sena kvällar på balkongen. Men med sol, vind och vatten får både hud och hår det tufft. Tack och lov finns det favoriter som vårdar – och höjer sommarkänslan rejält!

Topplista! Bästa skönhetsprodukterna i sommar

Här är skönhetsfavoriterna om ELLEs beautyredaktör får bestämma.

bästa skönhetsprodukter sommar veronica henriksson
ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat skönhetsfavoriterna i sommar.

Värmande parfym, Soleil Blanc EdP – Tom Ford

Jag är i regel en person som föredrar djupare trä- och myskdofter framför söta och blommiga, men Soleil Blanc EdP är den givna sommardoften för mig! Aldrig tidigare har jag fått så många komplimanger som när jag bär parfymen. Mästerverket har den perfekta balansen mellan kokos och kardemumma. Mums!

Annons

Soleil Blanc EdP finns att läsa mer om här (reklamlänk).

Sommardoft, Dioriviera EdP – Dior

I samma härliga sommartema finns nya Dioriviera Edp från Dior. Doften för direkt näsan till Franska rivieran där det serveras saftiga fikon under den varma solen. Självklart innehåller doften en lätt och lyxig ros, i sann Dior-anda.

Dioriviera hittar du här.

parfym sommar tips dior

Lugnande ansiktskräm, The face jelly – Mantle

Den här sommaren ser något annorlunda ut för mig. Sena kvällar på uteserveringar har bytts ut mot hemmamys med nyfödd bebis. Och med bebis här har jag också fått en otrolig nytändning för allt vad hudvård innebär! Under min graviditet slog huden bakut och jag fick både perioral dermatit och stundvis också något som liknade hormonell akne. Lagom till att min hud börjat återgå till sitt normala tillstånd har också nykomligen The Face Jelly hittat till badrumsskåpet! Här får du en lugnande och svalkande gelkräm (med en läcker färg) som återfuktar otroligt.

Annons

Läs mer om ansiktskrämen här (reklamlänk).

the face jelly mantle

Perfekt sommarfoundation, Dewy Drops – Caia cosmetics

Har du inte redan testat Caias Dewy Drops är det dags nu! Den lätta serumfoundationen är precis så bra som alla beskriver den. Resultatet blir en daggig hud där oönskad rodnad täcks, samtidigt som det naturliga lyser igenom. Äntligen har jag hittat en foundation som inte täcker mina sommarfräknar!

Dewy Drops hittar du här (reklamlänk).

caia dewy drops bästa smink sommar

Vattenfast mascara, Mascara Vatn Volume 38°C – Idun Minerals

Idun är mästare på mascaror och nya Mascara Vatn Volume 38°C är inget undantag! Den vattenfasta mascaran håller precis vad den lovar – här får du hållbar volym, men samtidigt fjäderlätta fransar. Det bästa är att den klarar både svett och bad, men enkelt tvättas bort med varmt vatten. Perfekt om du önskar en vattenfast mascara, men inte vill slita på fransarna.

Annons

Mascara Vatn Volume 38°C finns att köpa här (reklamlänk).

Idun mascara vattenfast sommar

Återfuktande schampo och balsam, Blow.dry duo – Kevin Murphy

Precis innan sommaren satte jag i extensions från svenska BHBD. Låt oss bara säga att jag är kär! Jag har gått från att tvätta håret nästan varje dag till att tvätta håret en gång i veckan, för att stylingen håller så pass bra. När jag tvättar håret är mitt självklara val just nu Bly.dry-duon från Kevin Murphy. Längderna blir silkeslena och glansiga, samtidigt som håret får en snygg och hållbar volym. Duon har också använts flitigt av hela familjen under våren, och jag är just nu inne på min andra uppsättning av produkterna.

Annons

Blow.dry hittar du här (reklamlänk).

Krämbronzer, Les Beiges Crème Ensoleillée – Chanel

Les Beiges Crème Ensoleillée har blivit en klassiker i bronzersammanhang. På sommaren är den min självklara favorit. Eller vem försöker jag lura? 365 dagar om året menar jag... Några svep med borsten skapar en perfekt och naturlig sommarkysst look. Absolut, den kostar en del, men jag har haft min burk i över ett år och det märks knappt.

Den klassiska krämbronzern från Chanel hittar du här.

Annons
chanel bronzer sommar krämbronzer

Effektiv ansiktsrengöring, Everyday Gel Cleanser – Common Clouds

Ansiktsrengöringar är lite av en favoritkategori inom hudvård för mig och en bra rengöring kan verkligen höja pulsen. Nyheten Everyday Gel Cleanser från svenska Common Clouds prickar in alla rätt. Gelrengöringen är återfuktande, vårdande och lugnande. Även effektiv på att ta bort makeup och spf. Men bäst av allt är kanske priset? Här är nämligen ett riktigt budgetkap!

Everyday Gel Cleanser hittar du här (reklamlänk).

Annons
rengöring ansiktet common clouds tips

Solskydd för kroppen, Mineral Body Spray Fragrance Free SPF30 – Coola

I min spf-väska finns 20+ solskydd och en solskyddsfaktor som utmärker sig lite extra är nya Mineral Body Spray Fragrance Free SPF30 från Coola. Den lättapplicerade solskyddsfaktorn lägger sig osynligt på huden, känns inte kladdig och håller soleksemen borta. Ljuvlig!

Mineral Body Spray Fragrance Free SPF30 hittar du här (reklamlänk).

solskydd kropp coola

Brun utan sol, Luminous Bronze Self-Tan Mist – Löwengrip

Jag är egentligen inget större fan av solen. Jag får nämligen soleksem så fort jag kliver utanför dörren. Därför är en bra brun utan sol ett måste och Luminous Bronze Self-Tan Mist är en solklar favorit till ansiktet. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att få till en fläckfri och naturlig solkysst hud. Misten sprider sig som ett lätt moln över ansiktet och sjunker in snabbt i huden. Dessutom har den ingen otäck BUS-doft – och innehåller också vårdande ingredienser. Jag använder den morgon och kväll.

Annons

Luminous Bronze Self-Tan Mist hittar du här (reklamlänk).

brun utan sol löwengrip

Brun utan sol för kroppen, Gradual Tan Watermelon Daily Firming Lotion – St. Tropez

Även kroppen behöver sin BUS. Med Gradual Tan Watermelon Daily Firming Lotion från brun utan sol-jätten St.Tropez behöver du aldrig vara orolig att resultatet blir onaturligt eller fläckigt, för med gradual tannern är det du som bestämmer. Använd dagligen för en mer intensiv färg eller varannan till var tredje dag för en mer diskret "bränna".

Annons

Gradual Tan Watermelon Daily Firming Lotion finns att köpa här (reklamlänk).

brun utan sol för kroppen st tropez

Solskydd för ansiktet, Truth Banana Bright spf 30 Mineral Sunscreen – Ole Henriksen

Ett bra solskydd är ett måste i sommar och nya Truth Banana Bright spf 30 Mineral Sunscreen från Ole Henriksen får fem av fem solar! Här får du vård, skydd – och såklart ett härligt glow. Den aprikosfärgade solskyddsfaktorn har en ljuvlig doft, känns återfuktande och är också berikad med vitamin c.

Annons

Truth Banana Bright spf 30 Mineral Sunscreen finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Body scrub, Coconut Cedarwood Coconut Crunch Body Scrub – Estelle & Thild

Ljuvliga Coconut Cedarwood Coconut Crunch Body Scrub är en snäll men effektiv sockerskrubb som trollar bort döda hudceller och gör huden löjligt len! Doften är precis lika härlig som namnet antyder. I samma serie finns även en kroppskräm som även den är ett måste!

Coconut Cedarwood Coconut Crunch Body Scrub hittar du här (reklamlänk).

Annons
body scrub estelle thild tips

Återfuktande serum, Hydra-Hyal Serum – Filorga

På sommaren låter jag huden vila från starka syror och aktiva serum. Jag upplever nämligen inte samma problem med tilltäpptheter och pormaskar som under de kallare månaderna. Däremot har solen en tendens att suga ut all fukt ur huden och därför är ett återfuktande serum ett måste (gärna i flera lager). Hydra-Hyal Serum från Filorga innehåller fem olika typer av hyaluronsyra och ger huden ett härligt bounce och tacksam lyster.

Hydra-Hyal Serum hittar du här (reklamlänk).

serum filorga hyaluronsyra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons