Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Topplista kokosparfymer – bästa dofterna med kokos

09 maj, 2023 
Vi älskar kokos och att bära den som parfym hör soliga, somriga tider till. ELLE listar nya dofter och ljuvliga klassiker med kokos som doftnot.
Annons
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nailsBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nails

Tänk dig där du står längs strandkanten – en mjuk varm eftermiddagsbris sveper förbi och tar med sig dofterna av solvarm sand, kokosdoftande sololja och citrusstänk

Det finns knappast en doftnot som är mer förknippad med sommaren än kokos – dess söta, varma och nästan ätbara doft blir också varm och väldigt hudnära på kroppen. Tillsammans med vanilj finns den med i många klassiska så kallade sommardofter, men också flera nya favoriter.

Parfymer med kokos – hela topplistan:

Klassisk parfym med kokos, Soleil Blanc – Tom Ford

Var bredd på att bli stannad på stan (eller stranden) när du sveper förbi med Soleil Blanc. Tom Fords kultklassiker från 2016 till är ett litet mästerverk där man lyckats med den spännande mixen av den krämiga, söta kokosen perfekt balanserad med kryddiga element som kardemumma och rosépeppar. Du har den och sedan vill du aldrig mer bära annat under sommaren.

Annons
Soleil Blanc
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Luftig parfym med kokos, The Beach – Zarko perfumes

En nyhet för i år och sommar är danska parfymhuset Zarkos luftiga parfymdröm Molecule C N°19 The Beach. Den danska parfymören brygger doftcocktails av så kallade aldehyder - doftmolekyler som upplevs lätta, luftiga och väldigt hudnära. The beach är en kokosdröm för alla som vill känna känslan av varm sand och solig strand på huden.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solig parfym med kokos, Sunny side up – Juliette has a gun

Solen och dess gyllene strålar och förnimmelsen av sand och strand – då har du en annan kokosklassiker från 2017 i Sunny side up. Även den en hudnära och luftig doft, som trots sin söta kokosnot som topp landar i en varmt träig och mjukt myskig upplevelse på huden.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Svensk parfym med CBD och kokos, The high road – Mantle X Crayon

Ett av förra årets allra mest spännande doftsamarbeten hemma i Sverige var när beuatyvarumärket Mantle slog sin doftcocktail i hop med svenska parfymhuset Crayon. Det resulterade i The High Road, en ljuvligt komplex, men ändå lättburen doft där kokosen landar mjukt och sött efter en stund.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

Ikonisk parfym med kokos, Bronze Goddess – Esteé Lauder

Det var faktiskt redan 2010 som den allra första kokossprudlande Bronze Goddess-parfymen såg dagens ljus, och då hade Tom Ford ett finger med i spelet då han var med i ett samarbete med varumärket för det som först var en limiterad sommarkollektion. Men doften och sommarkollektionen blev kvar för att stanna – för det är verkligen en av de ultimata, krämigaste kokosdofterna som balanserats perfekt med Tahiti-gardenia.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons