Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Så enkelt fixar du fina fötter hemma

Fotvård hemma pedikyr 2020

Snart är äntligen flip-flop säsongen här! Väck nytt liv i dina torra vinterfötter genom att göra en enkel pedikyr hemma i fyra enkla steg. ELLEs Emma Unckel delar med sig av sina bästa tips!
01 april, 2020

 

Ibland finns det varken tid eller möjlighet att bli bortskämd med en pedikyr men det hindrar inte någon från att få fina vår- och sommarfötter! ELLEs Emma Unckel delar med sig av sina bästa tips och produkter som enkelt ger dina vintertorra fötter nytt liv!

1. Mjukgörande fotbad

Ta ett mjukgörande fotbad! Nyckeln till lena fötter börjar med rena fötter. Bästa tipset för att få bort ingrodd vintersmuts är att tappa upp ett bad och addera några droppar klassisk såpa eller diskmedel. Sitt en stund och låt smutsen lösas upp, addera och massera in en fotskrubb på hela foten, skölj därefter av och torka fötterna torra med en frottéhandduk.

2. Fila fötterna noggrant

När du har torra och mjuka fötter är det dags att fila fötterna noggrant för att få bort alla förhårdnader och torra partier. Men, akta för att inte fila fötterna för hårt eller för ofta! Det kan nämligen få motsatt effekt och mer stjälpa än att hjälpa. Regelbundet, men endast en gång i månaden är en lagom mängd. Och kom ihåg: investera i en bra fil!

3. Återfukta!

Smörj, smörj och åter: smörj. Du kan aldrig smörja FÖR mycket. Ett tips är att gå och lägga dig med en rejäl klick fotkräm eller fotmask på fötterna för att ge dina vintertorra fötter en ordentlig dos fukt under natten. Det håller fötterna återfuktade länge!

4. Piffa dina tånaglar

Lackat och klart! Att ha vällackade tånaglar under vår och sommaren gör fötterna extra fina och skänker också den där lilla extra boosten att faktiskt orka bibehålla fina fötter längre. Innan du lackar så se till att nageln är helt ren från fildamm och fotkräm. Ta en bomullsrondell med lite nagellacksremover och dra över varje nagel så är du säker, annars lossnar lacket mycket fortare.

6 bästa produkterna för att fixa fina fötter hemma:

Fotscrub monsun

En fotskrubb som rengör fötterna på djupet och lämnar en len yta, Bedtime Polish Calming Oats Foot scrub från Monsun. Finns att klicka hem här. (reklamlänk från Adtraction)

nagellack essie

Lavendellila är sommarens finaste färg. Nya Expressie torkar på en minut och sitter länge. Köp nagellacket här (reklamlänk från Adtraction).

sockor

Sockor du drar på för en intensiv 60 minuters behandling för fötterna. Exfolierar och tar väck all död hud på fossingarna och ger dem nytt liv! Poshpeel Pedicure från Patchology kan du köpa här. (reklamlänk från Apprl)

Fotdeo

En ekologisk fotdeodorant med geranium och enbär håller dina fötter väldoftande nu – och för alltid. Foot Deo Spray från Maria Åkerberg. Finns att köpa här.  (reklamlänk från Apprl)

 

fotkräm

En klassisk fotkräm med djupverkande candulaolja och sheasmör. Ger 24 timmars maffig återfuktning åt fötterna. Foot Cream Rich, från ACO. Finns att köpa hem här. (reklamlänk från Adtraction)

fotfil

Den elektrisk fotfilen Velvet Smooth från Scholl har blivit en klassiker på marknaden och tar bort alla förhårdnader och torra partier på ett kick.  Här kan du köpa den!  (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER: 

7 fuktgivande ansiktsmasker som boostar din hud

7 lättflytande solskydd för ansiktet 2020

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: