Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Finaste sminkningarna från Haute Couture-visningarna i Paris

01 feb, 2022 
smink backstage modevisning vår 2022
Följ med bakom kulisserna och spana in de snyggaste looksen från haute couture-visningarna i Paris! Här är vårens trendiga makeup att inspireras av – direkt från catwalken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Haute couture-veckan i Paris må vara över, men den ursnygga beautyinspirationen lever med oss hela våren! Modiga eyeliners, rosiga kinder och rosa detaljer – det är bara några av alla fina sminkningar som stod i fokus när de stora modehusen visade sina vackra couture-kollektioner.

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat de finaste looksen och makeupen att minnas från visningarna i modets huvudstad. Såklart även nyckelprodukterna som gör jobbet.

Missa inte! Vårens stora makeuptrender 2022 – här är snygga looks med extra allt!

Modig underliner hos Dior

dior eyeliner ss22 vit eyeliner trend

Grafiska linjer har varit på tapeten länge men Peter Philips, creative director för Dior makeup, tog ut svängarna ordentligt på Diors visning i Paris. Den perfekta vingen lades istället som en underliner som markerade ögonen fantastiskt. Vit, rosa, grön – det är dags att trolla fram din inre Picasso och gå loss med penseln. Bara fantasin sätter gränserna!

Annons

Vit eyeliner, Diorshow On Stage Liner 001 Matte White – Dior

Produkten som Peter Philips använda för att skapa den sylvassa underlinern är såklart Diorshow On Stage Liner i färgen 001 Matte White (den svarta varianten är en av vinnarna i ELLEs bäst i test – eyeliner). Den tunna spetsen ger ifrån precis lagom mängd färg och är perfekt när det krävs precisa linjer.

Diorshow On Stage Liner hittar du här (reklamlänk).

vit eyeliner dior trend makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljuvlig rouge hos Viktor & Rolf

viktor rolf rouge 2022 trend vår smink

Rouget har gjort en riktig comeback – och vi ser det i alla färger och former! På Viktor & Rolfs visning matchades de ljusrosa, markerade kinderna med mörka läppar. En klockren kontrast! Att också applicera rouge som en vågrät linje över kinder och näsa, för en solkysst look, är även det trendigare än någonsin.

Annons

Läs mer: Här kan du läsa mer om vårens stora rougetrend!

Lättapplicerad rouge, Glow Play Blush – MAC

Ljuvliga Glow Play Blush från MAC trollar snabbt och enkelt fram rosiga kinder. Det ljuvliga rouget lägger sig fantastiskt på kinderna och skapar en naturlig look med ett sömlöst och sammetslent resultat.

Här hittar du alla nyanser av Glow Play Blush (reklamlänk).

mac rouge trend vår 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Bäst i test – ELLE har testat sig igenom marknadens bästa rouge.

Rosa moln hos Juana Martin

rosa sminkning backstage beauty vår trend 2022 smink

Lagom till våren ser vi också hur ljusa pasteller har letat sig tillbaka. På Juana Martins visning i form av ljusrosa, enhetliga ögonlock. En enkel look som där det inte krävs vidare precision vid applicering. En stor och mjuk ögonskuggsborste och en ljusrosa skugga är allt som krävs!

Annons

Ljusrosa ögonskugga, Mini Love Palette – Natasha Denona

Mini Love Palette är som kärlek vid första ögonkastet. I den lilla paletten gömmer sig fem fina skuggor med underbara pigment. Ögonskuggorna är enkla att blenda och håller snyggt på locken hela dagen.

Mini Love (reklamlänk)Palette hittar du här (reklamlänk).

natasha denona ögonskugga rosa ögonskugga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fantastiska fransar hos Valentino

valentino backstage visning vår 2022 smink trend

Hos Valentino var det fransarna som fick ta plats. De långa frallorna matchades med en vacker vinge som fick flyga högt och fick looken att nå högre höjder.

Annons

Volymgivande mascara, Lash Idôle Mascara – Lancôme

Vinnaren av ELLEs bäst i test, Lash Idôle Mascara, är en favorit när det kommer till att ge läcker längd och hållbar volym till fransarna. Gummiborsten omfamnar snällt varje frans – lång som kort, och ger en ordentlig fransförlängning!

Lash Idôle Mascara finns att köpa här (reklamlänk).

volymgivande mascara lancome bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ögon i fokus hos Chanel

chanel backstage beauty vår 2022 trend skönhet

Chanels haute couture-visning blev minst sagt modeveckans stora snackis. Men även modellernas modiga kombinerade ögonskugga och eyeliner stod i blickfånget. Elegans möter goth – och vi älskar det!

Annons

Svart kajal, Darkside Waterproof Eyeliner – Anastasia Beverly Hills

Darkside Waterproof Eyeliner från Anastasia Beverly Hills är den perfekta kajalen om du vill skapa en mjuk och snygg sotad look, men också super att använda om du vill få till raka linjer. Den krämiga kajalen glider fins över locken och går enkelt att sudda med en liten pensel. När kajalen torkat in, sitter den som berget hela dagen.

Här kommer du direkt till kajalen (reklamlänk)!

svart kajal vattenfast anastasia
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten .

Baskunskaper hos Elie Saab

elie saab backstade beauty skönhet trend vår 2022

En av vårens stora trender är den enkla basen där makeup möter hudvård och tillsammans skapar den perfekta hybriden. Det såg vi inte minst på Elie Saabs visning där modellerna hade en bas med lätt lyster och en jämn hudton, men ändå lät texturen lysa igenom.

Annons

Hudvårdande foundation, Your Skin But Better Foundation – It Cosmetics

It Cosmetics senaste nyhet, Your Skin But Better Foundation, är en lätt och tunn foundation med serumliknande konsistens som täcker rodnad, men låter din huds textur lysa igenom. I foundationen finns hyaluronsyra, aloe vera, Vitamin E och stärkande Vitamin B5. En perfekt foundation för den som önskar naturligt resultat – och mängder med fukt.

Your Skin But Better Foundation finns att köpa här (reklamlänk).

foundation lätt täckning bäst i test it cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Dov och sober hos Zuhair Murad

Zuhair Murad backstage vår 2022 dov sotning

Elegant och enkelt men ändå en tidlös klassiker. En lätt sotning, likt den modellerna bar på Murads visning, går aldrig ur tiden! I vår ser vi också hur den bruna kajalen gör en stor comeback, vilket matchar den enkla, bruna sotningen fantastiskt.

Annons

Läs mer! Brun kajal är hetare än någonsin – här är allt du behöver veta om trenden!

Ögonskuggspalett, Real Nudes Eye Shadow Palette – Bobbi Brown

Mörkt och ljust, matt och skimmer – med Real Nudes Eye Shadow Palette från Bobbi Brown kan du göra oändligt många looks. Supertips! Spreja setting spray på en tunn eyelinerborsta och dutta sedan i den mörka skuggan så har du enkelt trollat fram en naturlig eyeliner.

Här kommer du direkt till ögonskuggspaletten från Bobbi Brown (reklamlänk).

brun ögonskugga palett trend vår 2022 modell visning backstage
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

Styleins Elin Almedar berättar om SS22Brand logo
Styleins Elin Almedar berättar om SS22

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons