Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

13 överraskande detaljer du inte visste om Euphoria

17 feb, 2022 
Saker du inte visste om Euphoria
Trodde du att du visste allt om Euphoria? Tänk om. Visste du till exempel att fan-favoriten Fez skulle dö, att Jacob Elordi fick hjärnskakning efter bråket med "Cal", att Jules och Kats respektive avsnitt är baserade på skådisarnas egna liv och att avsnittens namn i säsong 1 har ett tydligt tema? De här detaljerna – och många fler – hade du antagligen inte en aning om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning omBrand logo
TV: Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning om

Euphoria fortsätter engagera oss och vi är lika fascinerade av handlingen som karaktärerna – och så klart personerna bakom! Här är 13 överraskande detaljer om och kring Euphoria – och skådespelarna – som du antagligen inte hade en aning om!

1. Jacob Elordi fick huvudskada från våldsamma inspelningen

Eric Dane och Jacob ELordi spelar far och son i Euphoria

Jacob Elordi, som spelar Nate, gick verkligen all in i scenen där han bråkar med pappa Cal (Eric Dane) i sista avsnittet av första säsongen.

Annons

Ni minns kanske när Nate ligger på golvet med Cal över sig och får ett utbrott som verkligen skrämmer Cal. I scenen dunkar Jacob bland annat huvudet våldsamt i golvet flera gånger.

– Det var fysiskt tufft. Jag sa till Eric, let's rock and roll och gör det så verkligt som möjligt, för jag tänkte att det var superviktigt att han var med på det också. Så Eric slog mig , jag blödde, jag fick hjärnskakning. Det slutade med att jag spydde efter jobbet, har han berättat till Entertainment weekly.

2. Jacob Elordi var näst intill hemlös innan Euphoria

Jacob Elordi Euphoria

Vi fortsätter med Jacob Elordi, skådepelaren från Australien, som många kände igen från Netflix The Kissing booth, innan han blev Nate. För trots sin medverkan i just The Kissing booth-filmerna kämpade han med skådespelarkarriären innan han landade rollen i Euphoria.

Annons

– Jag var praktiskt taget hemlös när jag provspelade för serien, har han sagt till Wonderland magazine.

3. Chloe Cherry slog igenom i porrbranschen

Chloe Cherry Euphoria

Chloe Cherry, som spelar Faye i andra säsongen av Euphoria, gör sin första riktiga skådespelardebut i serien, men hon hade dock vana sedan tidigare att stå framför kameran.

Som 18-åring medverkade hon i sin första porrfilm och har sedan dess varit med i över 170 vuxenfilmer. Hon har bland annat gjort en porrparodi av Euphoria och fansen spekulerar om att det var så Sam Levinson upptäckte henne.

Annons

4. Hunter Schafer skrev sitt eget avsnitt

Hunter Schafer i Euphoria

Hunter Schafer, som spelar Jules, var med och skrev sitt specialavsnitt F*uck anyone who's not a sea blob, tillsammans med skaparen Sam Levinson. I The tonight show har hon berättat att hon mådde väldigt dåligt mentalt under pandemin 2020.

– Jag måste vara ärlig. Jag mådde inte superbra mentalt vid den tidpunkten, du vet, karantänen har påverkat många av oss. Så jag hade bestämt mig för att leta reda på en psykiatrisk mottagning någonstans i North Carolina, sa hon.

Annons

När hon sökte efter ställen att checka in på insåg hon att alla hade så dåliga betyg och hon ventilerade med Sam.

– Han sa, Hunter, ingen gillar att vara på psykiatriska mottagningar så ingen kommer ge bra betyg till dem.

Tillsammans började de brainstorma kring Jules specialavsnitt och det slutade med att Hunter skapade manuset istället för att checka in på någon klinik.

5. Hunter Schafers likheter med Jules

Hunter Schafer som Jules i Euphoria

Precis som Jules genomgick Hunter Schafer sin transition på high school och tack vare sin erfarenhet kunde hon, tillsammans med Sam, bygga en trovärdig karaktär i Jules, baserat på egna erfarenheter.

Annons

6. Barbie Ferreira utvecklade Kat från egna erfarenheter

Barbie Ferreira som Kat i Euphoria

Precis som Hunter Schafer var Barbie Ferreira, som spelar fan-favoriten Kat, med och utvecklade sin karaktär. För Collider har hon berättat:

– När vi provspelade var rollbeskrivningarna så vaga att vi skapade våra karaktärer utifrån oss själva, från looksen och håret, till allt annat. Jag ringde Sam och vi pratade i timmar om mina egna livserfarenheter, och vävde in det i manus.

7. Zendaya improviserade den känslosamma bråkscenen

Zendaya Euphoria

I första säsongens andra avsnitt bråkar Zendayas karaktär Rue med sin mamma och den känslomässigt ångestfyllda och långa scenen var helt improviserad. För Refinery29 har Zendaya berättat.

Annons

–I manus stod det bara "Rue och hennes mamma bråkar", så jag tänkte bara: okej, jag smäller i dörren eller något, men det var inte vad Sam hade i åtanke. Han ville att vi skulle improvisera.

Hon fortsätter:

– Han sa att han ville att vi skulle vara på varandra. "Gå så långt ni vill gå. Om hon går hårt fram, gå hårdare". Att vara en lugn person som jag är, som inte tjafsar, skriker eller säger de här sakerna, oavsett hur arg jag är skulle jag aldrig säga så till mina föräldrar eller någon. Jag var tvungen att sätta mig själv i den situationen och säga de sakerna, det fick mig att må illa. Jag trodde jag skulle kräkas, jag kände mig yr.

Seriens skapare Sam Levinson har baserat mycket av Rue på sina egna erfarenheter av missbruk och psykisk ohälsa och just den här scenen påverkade honom djupt.

– Jag tar inte åt mig av något på inspelningen, men efter det här gick jag in på mitt kontor och brast ut i gråt, för Zendaya och Nika hade hittat den där verkliga, fula sidan av missbruk – det våldsamma och psykiska – på ett sätt jag inte sett förut.

Annons

8. Mikropenis-reaktionen var spontan

Barbie Ferreira, camgirl i Euphoria

Barbie Ferreira har tidigare berättat att reaktionen – när hennes karaktär Kat börjar skratta när hon skypar med sin "piggy bank" och han visar sin mikropenis – var helt äkta.

– Jag ville se den, för jag ville ha en genuin reaktion. Och den reaktion kunde bara bli till om jag fick bli lika överraskad som alla andra, sa hon till Entertainment weekly.

Penisen var för övrigt en protes och alltså inte äkta.

9. Eric Dane bar också penisprotes

Eric Dane bar penisprotes i Euphoria

I avsnitt 4 i Euphorias andra säsong får vi lära känna Eric Danes rollfigur Cal bättre. Han håller bland annat en lång monolog – medan han kissar på golvet och har snoppen helt ute under hela scenen. Och efter det har många undrat, var det Eric Danes riktiga kroppsdel eller var det en penisprotes?

Annons

Det har visat sig vara en protes och för The Hollywood Reporter har skådespelaren berättat att han hade kontroll över hela processen, från att välja ut penis ("den såg ut som en trevlig penis"), till att manövrera den så att den "kissade".

10. Fez skulle dö i säsong 1

Maude Apatpw och Angus Cloud i Euphoria

Angus Cloud spelar Fez (som blivit lite av en favorit i säsong 2, Fexi anyone?), men faktum är att han inte skulle ha överlevt den första säsongen.

– Eftersom de hittade mig på gatan skulle Fezco inte vara kvar, jag vet inte hur, jag såg aldrig manus, har han sagt till GQ.

Annons

Som bekant blev Angus upptäckt när han var ute och gick på Manhattans gator. En representant till serien tyckte han skulle komma och provspela, men Angus var tveksam och ville inte ens ge ut sitt mobilnummer då han trodde det var något lurt. Han bestämde sig till slut för att provspela, fick rollen och blev så omtyckt att Sam bestämde sig för att inte döda karaktären.

Angus fick reda på sitt tilltänkta öde på inspelningen, av motspelaren Jacob Elordi (som spelar Nate).

– En dag när vi filmade piloten sa Jacob, "Visste du inte? Din karaktär blir... sa han och imiterade hur någon får hjärnan bortskjuten.

11. Dominic Fike har ett skivkontrakt värt 4 miljoner dollar

Dominic Fike är artist, spelar Elliot i Euphoria

Dominic Fike är mer känd som artist, men i andra säsongen av Euphoria dök han upp som karaktären Elliot, som lär känna både Rue och Jules.

Annons

Dominic hade en trasslig uppväxt och har även suttit en sväng i fängelset (för att ha brutit mot sin husarrest, ett straff han fick efter att ha slagit en polis). Musiken har dock alltid funnit i hans liv, sedan han lärde sig spela gitarr som tioåring. Efter att han kommit ut ur fängelset 2018 signade han skivkontrakt med Columbia värt 4 miljoner dollar. Beloppet drog iväg efter ett budkrig – flera bolag ville signa med stjärnskottet.

Dominic uppgav att han bestämde sig för att jobba med ett skivbolag för att kunna betala för sin mammas advokatkostnader, då hon vid tidpunkten stod åtalad för narkotikabrott. Du känner säkert igen hans låt 3 nights:

12. Avsnitten är döpta efter hiphiop-låtar

I första säsongen var nästan alla avsnitt döpta efter kända hiphop-låtar, med undantag för pilotavsnittet vars namn bara var Pilot, samt de två sista avsnitten.

Annons

När avsnitt 7 sändes finkammade fansen internet för att hitta vilken låt just detta avsnitt var döpt efter, men hittade inget klockrent svar, samma sak med avsnitt 8. Men avsnitt 2 till 6 var självklara referenser till följande låtar:

Avsnitt 2: Stuntin' Like My Daddy, av Lil Wayne och Birdman

Avsnitt 3: Made you look, av Nas

Avsnitt 4: Shook Ones Pt II, av Mobb Deep

Avsnitt 5: '03 Bonnie and Clyde, av Jay-Z och Beyoncé

Avsnitt 6: The Next Episode, av Dr. Dre med Snoop Dogg, Nate Dogg och Kurupt

Avsnitt 7: The Trials and Tribulations of Trying to Pee While Depressed, närmast är låten Trials and tribulation, av Polo G

13. Säsong 2 skulle vara mycket mer naken

Maddy och Cassie i Euphoria

Om du är en av dem som tycker att nakenscenerna skruvats på REJÄLT under säsong 2, föreställ dig då en ännu mer naken säsong!

Annons

Såväl Sydney Sweeney (som spelar Cassie), som Minka Kelly (som spelar Samantha i säsong 2) har berättat att Sam skrivit manus med många fler nakenscener för dem. Vissa scener ansåg skådisarna inte var motiverade och sa ifrån, varpå nakenscenerna ströks.

Minka Kelly Euphoria

VIDEO: Så gamla är Euphoria-stjärnorna:

Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelarBrand logo
Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelar

Foto: HBO

Annons