Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Fansens teorier – därför saknas Kat från Euphoria säsong 2

15 feb, 2022 
Många har reagerat på att Kat nästan inte får någon sändningstid alls i den andra säsongen av Euphoria. Enligt rykten beror det på en konflikt mellan Barbie Ferreira som spelar Kat och seriens skapare. Nu kommenterar Barbie för första gången Kats storyline. Obs! Innehåller spoilers för säsong 2.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelarBrand logo
Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelar

Innehåller spoilers för Euphoria säsong 2.

I den första säsongen av Euphoria var karaktären Kat en av de viktigaste och hon blev snabbt en stor fan-favorit. Kat kämpade med självkänsla och komplex, och genom internet började hon utforska sin sexualitet. Hon gick från blyg introvert till utforskande cam-girl, och när hon i slutet av säsongen inledde en relation med Ethan var det många som hejade på paret.

Men den som som såg fram emot att se deras relation utvecklas under säsong två har blivit snuvad. Kat får minimal sändingstid i den nya säsongen, och när hon dumpar Ethan i avsnitt 6 var det många som inte kände igen sin gamla favorit.

Kats frånvaro ryktas bero på konflikt

Många har spekulerat i anledningen till att Kat knappt är med i säsong 2, och enligt rykten beror det på en konflikt mellan Barbie Ferreira som spelar Kat och seriens skapare Sam Levinson. Enligt uppgifter så hade hamnade de i ett gräl över Kats storyline som slutade med att Barbie lämnade inspelningen, ett gräl som ska ha handlat om att Barbie var besviken på sin karaktärs utveckling. Efter det ska Sam ha strukit nästan alla Kats repliker.

Annons

De här ryktena förstärktes när Barbie inte dök upp på premiären av säsong 2, något som först rapporterades bero på covid-19, men som senare spekulerades i ha med konflikten att göra. I en stor intervju som The Cut gjort med de kvinnliga huvudkaraktärerna från Euphoria kommenterar Barbie för första gången Kats öde.

Barbie Ferreira kommenterar säsong 2

“Kats resa den här säsongen är mer en inre resa, och mer mystisk för publiken. Hon går i hemlighet igenom en existentiell kris. Hon tappar det lite – som alla andra den här säsongen. Temat är att alla blivit lite galna."

Hon säger inget om en eventuell konflikt, men Zendaya bekräftar i samma intervju att den första versionen av säsong två i stort sett skrotades helt.

"Det är väldigt få saker som är kvar i den versionen ni ser nu. De saker som inte klarade sig behövde definitivt dö."

Detta är inte det första vi hör om konflikter på inspelningen som påverkar handlingen i Euphoria. Enligt uppgifter fick Sam Levinson skriva om manuset efter att Hunter Schafer och Jacob Elordi vägrade filma ihop.

Annons

Den oväntade upplösningen

Medan hela den andra säsongen har haft väldigt lite fokus på Kat, fick hennes komplicerade känslor inför Ethan till slut en oväntat upplösning i avsnitt 6, men fansen är långt ifrån nöjda.

I scenen gör Kat slut med Ethan genom att säga att hon har en dödlig hjärnsjukdom, och att det därför är bäst att de inte träffas längre. Fans lämnades chockade av Kats okarakteristiska och obegripliga sätt att hantera break-up:et.

Vad som händer med Kat återstår att se, vi hoppas tillsammans med fansen på en upplösning värdig Kat i de två resterande avsnitten av säsongen.

Foto: HBO Max

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons