Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Detaljerna i Euphoria hintar om Rues öde – fansens teorier

01 feb, 2022 
Teorier om Rue i Euphoria
Euphorias fjärde avsnitt var ingen munter historia för någon av karaktärerna, men det var Rues hallucinationer som fick fansen att gå i taket. Flera detaljerna verkar avslöja hennes tragiska öde. Kan det verkligen vara så att..? Artikeln innehåller självklart spoilers, fortsätt läsa på egen risk!
Annons
TV: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2Brand logo
TV: Bästa looksen hittills i Euphoria säsong 2

Spoilervarning.

Rues öde i Euphoria engagerar oss, vi älskar henne men mår dåligt av att se hur destruktiv och olycklig hon är. Efter att Jules än en gång kom in i hennes liv i säsong 2 hade vi hoppats på ett lyckligt slut, men det ser inte bra ut för Rue. Hon tar mer droger än på länge (den där resväskan fylld med diverse piller, plåster och pulver som hon fick på kredit gjorde knappast saken bättre).

Efter att avsnitt 4 släpptes är fansen övertygade om att de listat ut Rues öde och det är inget lyckligt sådant. Ska man tro teorierna finns det flera detaljer som pekar på att Rue kommer dö – eller redan är död. Låt oss börja från början:

Annons

Alla reagerade på stora förändringen i senaste avsnittet

Andra säsongens fjärde avsnitt skiljer sig åt jämfört med alla andra avsnitt vi hittills fått se, säsong 1 inkluderad. Genom hela serien har Rue varit berättarrösten, oavsett vilken annan karaktär som varit fokus för avsnittet är det hennes röst vi hört som voice over. Men allt förändrades i avsnitt 4.

Rues röst inledde visserligen avsnittet och berättade om sin starka kärlek till Jules, men allt eftersom avsnittet pågick försvann Rues berättarröst. Vissa fans menar att det var på grund av att Rue var så hög att hon själv inte kunde fortsätta berätta. Om så är fallet är det extra problematiskt då Rue aldrig tidigare haft problem med att vara voice overn, oavsett hur mycket (och tunga) droger hon tagit. Det tyder i så fall på att situationen nu är den värsta någonsin.

Kärleksmontaget avslöjar

Och på tal om kärleksmontaget över ikoniska kärlekspar på film som hela avsnittet inleddes med, finns här också en skrämmande detalj som kan peka på Rues öde. Vi såg bland annat Rue och Jules som Sam och Molly i Ghost, Jack och Rose i Titanic, och Jack och Ennis i Brokeback mountain. Och vad har alla dessa filmer gemensamt? En av de fiktiva personernas dör. Ännu mer alarmerande är att alla karaktärer som Rue tänkte sig själv som är personen som dör.

Annons

Varför tog Jules över för Rue?

En annan detalj – som gör det hela ännu värre – är att Jules i slutet av avsnittet kommer in som berättarrösten. Det här kan bero på att Rue inte längre klarar av att vara det, så Jules får ta över. Men vad betyder det egentligen?

Många fans är övertygade om att det visar på Rues tragiska öde och att hon antingen kommer dö – eller redan är död – till följd av en överdos.

Detaljerna som pekar på Rues död

Rue i kyrkan Euphoria

Detaljen som får fansen att tro att Rue är död eller döende är främst slutscenen när Rue kommer in i kyrkan. Åskådarna verkar sörja och hon ser bland annat Jules och Elliot bland de sörjande. Längst fram står en vokalist, men när hon omfamnar honom återförenas hon med sin far, som avled i sviterna av cancer, vilket blev startskottet för hennes tunga drogmissbruk.

Rue återförenas med sin pappa

En till ledtråd som kan peka mot att Rue inte längre lever är teasern till avsnitt 5, där alla gråter och verkar sörja, och Rue syns inte till.

Annons

Påminner om överdosen från säsong 1

I scenen där hon sitter på golvet i sitt rum och tar pillren, innan allt startar, påminner också om när hon överdoserade och nästan dog, i första säsongen.

Eller är det bara hallucinationer?

Det finns dock också tecken som pekar på att Rue fortfarande lever – och vi klänger oss fast vid dem! Efter den gripande scenen från den fullsatta kyrkan kommer tittarna tillbaka till Rues rum, eller snarare: vi ser henne i sitt rum, utifrån. Och då verkar hon fortfarande leva. Kanske har hon bara hallucinerat sin egen begravning?

Foto: HBO

Se också: Här är Zendayas 12 mest hyllade looks på röda mattanBrand logo
Se också: Här är Zendayas 12 mest hyllade looks på röda mattan
Annons