5 nya tv-serier där det inte snöar

Sky Rojo Netflix

ELLEs Louise Åström är sur på våren. Det ska inte snöa i slutet av april, tycker hon. Den här texten är hennes protest mot vädret – och här listar hon serierna du ska kolla på om du vill drömma dig bort till åtminstone bättre väder!
22 april, 2021
1:01

Efter reklamen: Nytt på Disney+ i april

(1:01)

Här är några av filmerna och serierna som dyker upp på streamingtjänsten i april.

Det finns en tid på året då folk är lite extra glada. I alla fall jag. Det är tiden då vintern övergår till den magiska årstiden vår. Plötsligt finns det blommor på marken, träden får löv igen och temperaturen stiger.

Du stannar upp på gatan, vänder huvudet rakt mot solen, sluter ögonen och tänker "nu blir det bättre”.

Raseriet man då känner när man nästa morgon drar upp rullgardinen och ser: Snöblandat regn. Ryser av att bara skriva orden. Ett slag i magen är vad det är. Mot mig och mot alla andra som plockat undan vinterjackan och köpt sneakers med mockadetaljer.

Det enda vi har nu är tv-serier. Men att sätta på Game of Thrones och höra "Winter is coming" 18 gånger i varje avsnitt är inte att rekommendera. Här är därför ett gäng nya tv-serier där det inte snöar. I alla fall inte i väderbemärkelse...

Här är 5 nya tv-serier där det inte snöar:

Sky rojo – Netflix

Sky rojo Netflix
Foto: Netflix

Man märker att det är samma skapare bakom Sky rojo och Casa de papel. Actionscenerna liknar varandra. Likaså de plötsliga tvisterna. Grävmaskiner stjäls, en veterinär genomför en operation på en människa och personer torteras i syra. I Sky rojo får vi följa tre prostituerade kvinnor som rymmer från den bordell de arbetar på. De jagas av sin vidriga chef och hans medhjälpare. Det ska dock sägas att det bästa med tv-serien i princip är vädret. Handlingen når inte upp till samma nivå som superhyllade Casa de papel.

Snabba cash – Netflix

Snabba cash Netflix
Foto: Netflix

Kanske årets mest hypade originalserie? Med all rätt! Evin Ahmad är otrolig i rollen som den unga techentreprenören och ensamstående mamman Leya. Likaså Alexander Abdallah i rollen som gängmedlemmen Salim. Handlingen kretsar precis som i filmtrilogin kring pengar men tv-serien Snabba cash utspelar sig tio år senare. Leya behöver pengar till sitt startupföretag och tvingas ha en fot i den undre världen för att spela i den högre ligan. Jag skulle klassa vädret som ett stabilt vårväder going sommar. Leya har trench och otroliga jeans. Med andra ord en klassisk våroutfit!

Du har väl inte missat Evins favoritlooks från Snabba cash? Ja, jeansen är med!

The Serpent – Netflix

The Serpent Netflix
Foto: Netflix

Jag har bara hunnit se ett avsnitt av The Serpent, tv-serien som skildrar seriemördaren Charles Sobhrajs liv. Han var framför allt verksam i sydostasien där han mördade västerländska backpackers. I första avsnittet befinner han sig i Thailand och säljer ädelstenar samtidigt som han förgiftar människor. Det hela känns väldigt The talented Mr Ripley gone Thailand. Vädret är såklart strålande med undantag för störtskurar. Vill dock lägga in en brasklapp om att tv-serien är baserad på verkliga händelser och jag kan själv tycka att det känns väldigt tidigt att göra en så snygg true crime-serie om fallen med tanke på att han var verksam på 70-talet och fortfarande lever...

Mayans M.C – HBO

Mayans M.C HBO
Foto: HBO

Ingen har väl glömt succéserien Sons of Anarchy med Jax Teller? Är beredd att påstå att det aldrig funnits en bad guy jag känt så mycket för i en tv-serie. Den med bra minne minns att ett av de rivaliserande gängen hette Mayans. De har fått en egen spinoffserie som nu är inne på sin tredje säsong. Gängets MC-klubb ligger i södra Kalifornien. Med andra ord garanterat bra väder i många av avsnitten. Jag kan utlova mycket körande av motorcykel i karg miljö med stekande sol.

The Circle – Netflix

The Circle Netflix
Foto: Netflix

Jag inser att jag i princip bara har tagit med tv-serier med inslag av våld och knark på denna lista. Så kan vi inte ha det. Därför får realityserien The Circle komma in här på slutet som en motvikt. Säsong två har precis släppts! Vädret har extremt liten betydelse i den här realityserien eftersom alla deltagare är instängda i varsitt rum. Det hela går ut på att de bara får kommunicera med varandra genom en chatt. Den som blir mest omtyckt och klarar sig kvar längst i programmet utan att bli utröstad vinner 100 000 dollar.

Läs mer:

10 bra tv-serier som kommer våren 2021

Här är de onödigaste dödsfallen i tv-serier

10 tv-serier från 2020 som du måste ha sett