Onödigaste dödsfallen i tv-serier

Vi vet att det är oundvikligt att vissa karaktärer tyvärr måste dö i tv-serier, men vissa av dödsfallen känns helt enkelt mer onödiga än andra.
04 december, 2020
Slå på ljud

Riktigt bra tv-serier väcker känslor och kan få oss att både skratta och gråta. Men de kan också få oss att undra vad skaparna bakom egentligen tänkte på när de valde att vissa karaktärer skulle dö - helt i onödan.

Här är de mest onödiga dödsfallen i tv-serier - STOR varning för spoilers!

Derek från Grey's Anatomy

En stor del i serien Grey's Anatomys storhet låg i kärlekshistorien mellan Meredith och Derek. När Derek sedan dog efter att ha varit med om en bilolycka, i den elfte säsongen, var många fans minst sagt besvikna.

Lexa från The 100

Om det är någon serie som har ångrat att de har "dödat" en av sina karaktärer är det förmodligen The 100. Fans blev helt förskräckta när Alexa blev skjuten och dödad av en kula som egentligen var menad till en av de andra karaktärerna, Clarke. Många av dem var till och med så besvikna att de helt slutade att titta på serien efter karaktärens död.

Poussey från Orange Is The New Black

Det finns väldigt få HBTQ-karaktärer i serier, men Poussey Washington i Orange Is The New Black var en av dem. När hon då dog i den fjärde säsongen var det många som blev ledsna. Teamet bakom showen menade att Poussey dog då de ville uppmärksamma våldet mot svarta av poliser i fängelser, men många andra menar att det var en totalt onödig seriedöd.

Matthew från Downton Abbey

I det sista avsnittet av den tredje säsongen av Downton Abbey hade Mary precis fött sitt och Matthews gemensamma son, och Matthew skyndar sig hem till sin familj för att berätta om nyheten. Medan han sitter i bilen ser han lyckligare ut än någonsin. När han sedan missar att en lastbil kommer rakt framför honom dör han och så slutar alltså den tredje säsongen.

George från Grey's Anatomy

George O'Malley hade en stor roll i de första säsongerna av Grey's Anatomy, och hans död i serien väckte ramaskri hos många. Det avsnitt han dör, det sista avsnittet av säsong 5, har kallats för en av de bästa säsongsfinalerna någonsin, men i längden blir hans seriedöd rätt meningslös.

George planerade redan att gå med i militären och kunde lika gärna bara ha lämnat serien av den anledningen. Teamet bakom Grey's Anatomy valde att gå längre än så dock, men med tanke på att Georges död knappt nämns i säsongerna efter känns det helt enkelt onödigt.

rita från Dexter

Rita var den som fick Dexter att visa någorlunda varma och mjuka sidor och var också hans stora kärlek. När tittarna sedan får se när Dexter går in i badrummet och hittar Rita död i badkaret var det inte bara Dexter som blev helt förkrossad, utan även de flesta fans, och serien kom aldrig tillbaka till den succé den var innan efter Ritas seriedöd.

Tracy i How I Met Your Mother

Det var nog många som ångrade att de hade lagt nio år på att få reda på vem mamman i How I Met Your Mother var, speciellt efter det att skaparna bakom serien valde att hon skulle dö kort efteråt. Istället berättade Ted, det vill säga pappan, om allt för sina barn så att de skulle ge honom tillstånd att börja dejta Robin, en av de andra karaktärerna. Ett mindre bra val, enligt många tittare.

Sybil i Downton Abbey

En annan omtalad död från Downton Abbey var Sybil Crawleys. Karaktären blev fort väldigt älskad då hon var snäll mot alla, och även på grund av hennes sagoförhållande med Branson. Och när det precis såg ut som att de få sitt sagoslut, kraschade tyvärr allt.

Efter att Sybil fött barn drabbades hon nämligen av graviditetstoxikos och dog kort efteråt. Eftersom det kom så plötsligt och oväntat blev många tittare besvikna, och det blev inte precis bättre när Matthew Crawley dog bara ett par avsnitt senare.

Foto: TT

LÄS MER:

Nya serier och filmer på HBO i december 2020

Alla nya serier och filmer på Netflix december 2020

Kyssar från filmer och serier som inte stod med i manus