5 ämnen att prata om på AW:n för att visa att du har koll

5 ämnen att prata om på AW:n för att visa att du har koll

Ett Hollywoodbråk med dolda budskap kring en misslyckad ögonbrynslaminering, Bennifers senaste husköp och ett eventuellt nytt halv åtta hos mig med Anna Delvey. ELLEs Louise Åström sammanfattar fem nyheter från veckan för att du ska kunna briljera på AW:n.
17 mars, 2023
5 snackisar från veckan som gått
1:15

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:15)

Slå på ljud

När du läste rubriken kanske du trodde att den här texten skulle handla om världsläget. Men om du undrar vad ett paket Bregott kostar eller är ute efter den senaste prognosen på hur mycket räntan kommer att höjas finns det andra platser för det. Ibland behöver man faktiskt en paus. Det är inte kul att gå på aw och prata ekonomi. Kanske om man är en kille med sån dyr fodrad väst. Annars inte.

Ett av mina intressen är att diskutera saker i chattgrupper. Ofta har jag rollen ”sammanfatta detta drama tack”. Så varför inte använda mina talanger även på jobbet? Vet du till exempel vad ett laminerat ögonbryn har att göra med Selena Gomez och Hailey Biebers konflikt? Eller vad en butterfly bob är och varför du kanske vill skaffa en sån?

Här är 5 ämnen att prata om på AW:n för att visa att du har koll (på populärkultur):

1. Selena Gomez och Hailey Bieber har ett äkta Hollywoodbråk

Selena Gomez laminerade ögonbryn

Selena Gomez var missnöjd med sina bryn. Som av en händelse råkade Hailey Bieber och Kylie Jenner ringas om just ögonbryn. Och lägga ut det på Insta.

Jag är ledsen, men Bechdeltestet kommer få stryka på foten redan i första punkten här. Men så är det ibland. Selena Gomez var tillsammans med Justin Bieber innan han gifte sig med Hailey Bieber. Och många fans har svårt att glömma tonårskärleken mellan Jelena. Därför granskas allt som Selena och Hailey (och deras vänner) gör med mikroskop.

Tidslinje: Allt om bråket mellan Selena Gomez och Hailey Bieber

I januari publicerade Hailey Bieber ett klipp på Tiktok där hon mimade till ljudet ”Jag säger inte att hon förtjänade det, men jag säger att Guds timing alltid är rätt”. Videon plockades ner men fansen misstänkte såklart att den var riktad till Selena. Det hela blev inte mindre dramatiskt när Selena in sin tur kommenterade samma video upplagd av ett annat konto med orden: "It's ok! I don't let these things get me down! Be nice to everyone! x.

Bieber har i sin tur kommenterat situationen på ett annat fankonto och sagt att ”I never comment on this type of thing but we were just having a girls night and did a random tik tok sound for fun. It's not directed at anyone”. Klipp till februari och Hailey Bieber och bästisen Kylie Jenner sägs håna Selena Gomez för hennes misslyckade ögonbrynslaminering. Det hela gav såklart fansen ännu mer bensin i sitt eviga granskande.

2. Kändisarna har gjort helt vanliga saker i mars

Jennifer Lopez och Ben Affleck besöker sitt nya hus

Jennifer Lopez och Ben Affleck besöker sitt nya hus.

Foto: TT

Oscarsgalan var minst sagt en av de glammigaste dagarna i mars för Hollywoods finest. Men trots att fashion week fortfarande pågått samtidigt har kändisarna faktiskt hunnit göra helt vanliga saker. Jennifer Lopez och Ben Affleck har köpt ett nytt mansion i Kalifornien, Rihanna och Asap Rocky har lunchat i matchande denim och Miley Cyrus har tagit med nya pojkvännen på releasefest för sitt nya album. Dessutom har Kourtney Kardashian gått på MMA-match i sin nya hårfärg.

Vad gjorde Hollywoodkändisarna när de inte var på galor i mars? 11 bilder från helt vanliga dagar

3. Butterfly bob är säsongens trendigaste hårstil

Zendaya i frisyren butterfly bob

Zendaya med sin trendiga frisyr under modeveckan i Paris.

Foto: TT

Säg något som Zendaya inte kan? Hon vinner alla priser för sin roll som Rue i Euphoria. Dessutom är hon modell, verkar ha jätterolig humor och är tillsammans med Spiderman. Förlåt, Tom Holland. Hon har självklart även redan klippt en av vårens trendigaste frisyrer: butterfly bob. Hårstilen vars namn är lika mycket disneykaraktär som sån kniv emokillar snurrar innebär att du har en uppklippt bob. En traditionell bob är något rakare och direkt kapat medan en butterfly bob är romantisk, lekfull och känslan är lättare och luftigare. Den stylas med en rundborste och fön.

4. Anna Delvey ska få en egen tv-serie

Anna Delvey

Anna Delvey i New York i mars i år.

Foto: TT

För två år sedan kollade vi alla maniskt på Netflix-serien Inventing Anna, baserad på Anna Delveys liv och bedrägerierna hon ägnade sig åt som fick folk att tro att hon var en rik arvtagerska. 2019 dömdes Anna för åtta olika brott och skulle spendera 12 år i fängelse och betala skadestånd. Men i februari 2021 blev hon villkorligt frigiven. En månad senare omhändertogs hon dock av immigrations- och tullmyndigheten efter att ha stannat kvar i USA på ett utgånget visum. Nu sitter hon i husarrest medan processen att utvisa henne till Tyskland pågår.

Här är Anna Delvey idag – ryktas få en egen reality-serie

Samtidigt ska hon ha skrivit på ett avtal för en egen realityserie med titeln Delvey's Dinner Club. Programmet ska handla om att hon anordnar middagsbjudningar med kändisgäster i sin lägenhet i New York. Det låter i princip som ett halv åtta hos mig goes Gossip girl. Delvey bär dock elektronisk fotboja så någon annan får kanske sköta inhandlingen av matvarorna. Men jag tror inte direkt Benjamin Ingrosso handlar pancettan eller äggen inför Benjamins heller, så det löser sig säkert!

Lindsay Lohan ska bli mamma

Jag har undrat hur det gick till när Lindsay Lohan valde bilden hon använde för att gå ut med sin graviditet. Det känns som en stockbild för bebisplagget body. Men låt oss bortse från det! Min barndomsidol ska bli mamma! Alla Mean girls-fans förstår såklart storheten i detta. Lindsay har ett par stökigare år bakom sig. Men nu väntar hon alltså sitt första barn ihop med mannen Bader Shammas. Paret har varit tillsammans i fyra år och gifte sig 2022. I amerikansk media har Lindsay kommenterat nyheten:

– Vi är väldigt glada över att vår nya familjemedlem ska komma och vi ser fram emot det här nya kapitlet i vårt liv, säger hon till TMZ.

Se allt om konflikten mellan Selena Gomez och Hailey Bieber
0:59

Efter reklamen: Se allt om konflikten mellan Selena Gomez och Hailey Bieber

(0:59)

Slå på ljud