Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Allt om Selena Gomez och Hailey Biebers bråk

24 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Selena Gomez och Hailey Bieber
En tidslinje över det påstådda dramat mellan Hailey Bieber och Selena Gomez – här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 rykten om Kardashians som visade sig vara sannaBrand logo
5 rykten om Kardashians som visade sig vara sanna

För att reda ut Selena Gomez och Hailey Biebers komplicerade relation måste vi börja med att kika på triangeldramat mellan de två stjärnorna och Justin Bieber – för det är det mycket kretsar kring.

Vad är det egentligen som har hänt, och hur började allt? Spana in tidslinjen över stjärnornas påstådda fejd här!

FÖrvirrande tidslinje

2009 – Justins första möte med Hailey

Justin Bieber var 15 år när han för första gången träffade 12-åriga Hailey Baldwin. I en video som postades på Twitter berättar Haileys pappa, Steve Baldwin, för unga Justin, "Det här är min dotter Hailey. Vi uppskattar verkligen din musik." Och ungdomarna delar ett oentusiastiskt handslag.

Annons

Februari 2011 – Selena och Justin gör röda mattan-debut

Justin och Selena är officiellt ett par och gör debut på röda mattan ihop. De unga stjärnorna klädde sig i matchande röda nyanser. Selena förklarade senare att det blev deras version av att gå på bal ihop.

Justin och Selena röda mattan 2011

Maj 2011 – Selena om kärlekslivet

Selena öppnar upp om att vara kär i Justin.

Annons

"När man är kär ger man liksom allt och gör den personen till sitt liv. Så varje dag får man mer och mer av sig själv tillbaka, och det känns bra." säger den unga sångerskan i en intervju.

2012 – Jelena gör slut för första gången

Jelena-fans blir förkrossade när de unga stjärnorna gör slut (för första gången). Fansen misstänker att anledningen till uppbrottet är en bristande tillit mellan Selena och Justin. Det blir den officiella starten på parets förvirrande relationsstatus.

Selena Gomez och Justin Bieber

November 2014 – Justin postar bild på Hailey

Justin postar en selfie med Hailey Baldwin på Instagram efter flera månader av spekulerat drama mellan honom och Selena, då han bland annat avföljt henne på Instagram. Men Justin förnekar att han är i ett förhållande med Hailey.

Annons

December 2015 – Justin och Hailey delar nyårskyss

Det är andra året i rad som Justin spenderar nyårsafton med Hailey Baldwin. Han postar en bild på Instagram där han och Hailey delar en nyårskyss, vilket verkar bekräftar att deras relation är mer än vänskaplig.

November 2017 – Justin och Selena tillsammans igen

Både Justin och Selena har, under en kortare period, ingått i andra relationer. Justin Bieber och Sofia Richie har dejtat, och Selena var tillsammans med artisten The Weeknd. Men nu bekräftas det att Justin och Selena är tillsammans igen.

Annons
Justin Bieber och Sofia Richie
Selena Gomez och The Weeknd
Annons

December 2017 – Justin och Hailey umgås som vänner

Vid det här laget var det två år sedan Justin och Hailey delade sin nyårskyss, och de har umgåtts som vänner flera gånger sedan dess. Men Jelena-fans är missnöjda med deras vänskap, med tanke på deras (kortvariga) romantiska relation.

Maj 2018 – Selena och Justin gör slut för gott

Selena Gomez och Justin Bieber gör slut för gott, och en månad senare uppges han dejta Hailey Baldwin.

"Hailey har alltid älskat Justin och de har varit bästa vänner, så det är ingen överraskning att de är tillsammans igen" berättar en källa för Us weekly.

September 2018 – Hailey och Justin gifter sig

Hailey och Justin gifter sig! Paret förlovade sig ett par veckor efter att de återförenats, och gifte sig en månad senare. Många fans är minst sagt missnöjda med händelseförloppet.

Oktober 2019 – Hailey misstänks pika Selena på Instagram

Den 23 oktober släpper Selena låten Lose you to love me, den ultimata "älska dig själv"-låten. 34 minuter senare postar Hailey Bieber låten I'll Kill You av Jhene Aiko och Summer Walker på sin Instagram-story. Låttexten "Jag önskar att en b*tch skulle försöka komma mellan oss, det kommer inte att sluta bra" får fans att misstänka att den är riktad till Selena, något som Hailey senare förnekar.

Annons

November 2019 – Förnekar eventuellt drama

Hailey verkar förneka dramat mellan henne och Selena. I en intervju berättar Hailey att sociala medier har en tendens att bli "en giftig plats där människor skapar falskt drama mellan kvinnor.” Avslutningsvis säger modellen "Det måste sluta."

Vid ungefär samma tidpunkt säger Selena i en Instagram live, "Jag står inte för att kvinnor förstör för andra kvinnor. Och det kommer jag aldrig, aldrig att göra. Var snäll mot alla. Situationen spelar ingen roll. Om ni verkligen är mina fans, snälla, bete er aldrig otrevlig mot någon!”

Annons

December 2020 – Justin ryter ifrån

Justin ryter ifrån på sociala medier och står upp för sin fru på Instagram efter att fans trakasserat Hailey när hon höll i en Instagram live. Under livevideon ska fans ha kommenterat "Selena är bäst" och visat sitt eviga stöd för Jelena.

Mars 2021 – Selenas fans jagar Hailey på sociala medier

Hailey Bieber startar sin Youtube-kanal 2021, och i en av hennes videor diskuterar hon mental hälsa och sociala medier. Hon berättar att hon ständigt blivit "jagad" och mobbad på sociala medier, vilket misstänks syfta på alla Selena-fans som kommenterar på hennes sociala medier.

Maj 2021 – Hailey hängs ut på Met-galan

Hailey trakasseras av fans på Met-galan. Medan Hailey och Justin Bieber går på röda mattan skriker fans "SELENA, SELENA, SELENA" när Hailey går förbi. Videor på bland annat TikTok visar hur Justin försöker trösta sin fru genom att säga "jag älskar dig" och "gråt inte" medan han torkade hennes tårar. Hailey tar snabbt på sig ett par svarta solglasögon för att dölja sitt ansikte.

Annons

April 2022 – Hailey ber Jelena-fansen sluta

Hailey tar till sociala medier och ber om att bli lämnad i fred. Nästan fyra år efter att Selena och Justin gjort slut för gott, postar Hailey en TikTok-video där hon vädjar Jelena-fansen att låta henne vara.

"Det har gått tillräckligt med tid," säger Hailey. "Jag gör ingenting, jag säger ingenting. Snälla, lämna mig ifred. [...] Det är min enda begäran." säger hon i videon. I bildtexten skriver hon att den är riktad till "er som är i mitt kommentarsfält varje gång jag postar ett inlägg."

Annons
@haileybieber

this is for you guys in my comments every single time I post

♬ original sound - Hailey Bieber

Maj 2022 – Selena sägs göra narr av Hailey

Selena anklagas för att göra narr av Hailey efter att hon postat en TikTok-video där hon visar sin hudvårdsrutin. Sångerskan var senare tvungen att stänga av kommentarsfältet när fansens spekulationer gick över gränsen.

"Vänta ... försöker hon göra narr av dig", skrev en användare med hänvisning till Hailey, som också hade publicerat en hudvårdsrutinvideo. Selena svarade direkt på anklagelserna i en TikTok-video, "Jag har ingen aning om vad jag gjorde fel, men jag ber verkligen om ursäkt. Noll dålig avsikt. Raderar den strax."

Annons

September 2022 – Hailey talar ut om dramat

Hailey Bieber talar äntligen ut om det långdragna dramat, ryktena, anklagelserna och mobbingen som hon utsatts för. I en viral intervju med Alex Cooper på podcasten Call her daddy förklarar modellen att det inte finns något drama mellan henne och Selena. Hailey noterar även att hon och Selena har varit i kontakt sedan äktenskapet.

"Allt är så respektfullt. Och kärleksfullt. Därför tror jag att om människor verkligen visste vad som pågick mellan oss hade de varit på vår sida."

Annons

Hon tillade även "Man kommer aldrig att kunna kontrollera varje story och det kommer alltid att dyka upp nya. Det kommer aldrig att ta slut, och det är därför jag inte pratat särskilt mycket om det."

Oktober 2022 – Hailey och Selena postar gemensam bild

Hailey och Selena poängterar en gång för alla att de är vänner med en gemensam bild. Fotografen Tyrell Hampton laddar upp bilden på Hailey och Selena som kramas med bildtexten "Plot twist".

Februari 2023 – Dramat mellan stjärnorna återupptas

Dramat mellan Selena och Harley är återigen på tal efter att Hailey postat en, numera raderad, TikTok-video. I videon som Hailey Bieber först laddade upp i januari, och som senare återpublicerats av flera TikTok-användare, läppsynkar modellen till ljudet "Jag säger inte att hon förtjänade det, men jag säger att Guds timing alltid är rätt ". Videon misstänks vara riktad till Selena Gomez.

Annons

Selena har senare kommenterat: "Det är okej! Jag låter inte sånt här påverka mig! Var snäll mot alla!"

Selena Gomez kommentar

Mars 2023 – Selena försvarar Hailey

Den 24 mars 2023 postade Selena Gomez ett meddelande på Instagram där hon öppet försvarade Hailey Bieber. I storyn skriver hon:

“Hailey Bieber har hört av sig till mig och berättat att hon har tagit emot dödshot och en hatisk negativitet. Det här är inte vad jag står för. Ingen ska behöva uppleva hat eller mobbing. Jag har alltid förespråkat godhet och vill verkligen att allt det här ska få ett slut."

Annons

Senare under dagen tog även Hailey till Instagram och tackade Selena för sitt uttalande.

Selena Gomez uttalande på Instagram
Hailey Biebers uttalande på Instagram.
Annons

Juli 2023 – Hailey öppnar upp om bråket

Fyra månader senare väljer Hailey Bieber att öppna upp om bråket och TikTok-dramat i en intervju.

"Jag tror inte att det här bråket egentligen handlar om mig, Hailey Bieber, och Selena Gomez – det handlar om att splittra två kvinnor," säger modellen till Bloomberg. "Det är ett vidrigt hat som har baserats på påhittade och vridna berättelser. Det kan vara riktigt farligt."

Källa: Seventeen
Foto: TT, TikTok/@selenagomez @haileybieber, Instagram/@tyrellhampton @haileybieber

Annons