Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Selena Gomez är kvinnan med flest följare på Instagram

24 feb, 2023 
AvLinda Strömbäck
Selena Gomez och Kylie Jenner
Sedan början av 2022 har Kylie Jenner varit kvinnan med mest följare på Instagram, men nu kliver hon ner från tronen efter att Selena Gomez blivit ny etta på plattformen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 4 kändisar som visar sina hudproblemBrand logo
Se 4 kändisar som visar sina hudproblem

Nyligen blev det känt att Selena Gomez passerat Kylie Jenner i antal följare på Instagram – och därmed är den mest följda kvinnan på plattformen. Det är inte första gången Selena Gomez klättrat upp som etta på Instagram, men strax efter hon tagit över förstaplatsen igen, meddelar artisten att hon pausar alla sina sociala medier.

Selena Gomez om sociala medier

Selena Gomez har tidigare berättat att det inte är hon själv som sköter sina sociala medier-konton. Och nyligen avslöjade Selena att hatkommentarer och att ständigt bli jämförd med Hailey Bieber, varit några av anledningarna till att hon tagit avstånd från Instagram.

Annons

– Jag bryr mig inte så mycket om folk kallar mig för dum eller ful, men här är folk väldigt detaljerade. De skriver paragrafer som är så specifika och elaka. Tidigare grät jag konstant och hade så mycket ångest, så jag kunde inte hålla på med det längre. Det var bara slöseri med tid, berättade Selena för Vanity fair.

– Den enda appen jag har på min telefon just nu är TikTok, eftersom det känns som att det inte är lika hårt klimat där.

Selena Tar en paus från sociala medier

Däremot gick Selena Gomez nyligen ut med att hon kommer avstå från alla sociala medier ett tag framöver. Beskedet kommer strax efter att fans anklagat Kylie Jenner och Hailey Bieber för att göra narr av Selena på Instagram. Något som både Kylie och Selena var snabba med att kalla för onödiga anklagelser.

Annons

– Jag kommer ta en paus från sociala medier. Det är lite larvigt, jag är 30 och är för gammal för det här. Men jag älskar er så mycket och kommer träffa er snart igen. Jag ska bara ta en liten paus från allt, säger Selena Gomez i ett klipp på TikTok.

Selena Gomez har just nu 382 miljoner följare på Instagram, jämfört med Kylie Jenners 380 miljoner.

Foto: TT, Instagram

Se skådespelarnas första filmrollerBrand logo
Se skådespelarnas första filmroller

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons