Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Stor guide till Stockholms bästa second hand – expertens tips

03 jun, 2024 
AvOlivia Halle
olivia halle second hand guide
Colin Svensson
Modeprofilen och designstudenten Olivia Halle älskar ­vintage – både kläder och inredning. Här är hennes guide till huvudstadens bästa second hand-butiker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #4 - Verona FarrellBrand logo
Min look #4 - Verona Farrell

1. Röda korset Östgötagatan

Välfylld butik med bra priser. Här finns en fint organiserad avdelning för porslin, ett stort utbud av tryck och tavlor samt en nedervåning med möbler. Vägg i vägg ligger deras eget kafé.

röda korset second hand stockholm
Röda Korset är en given second hand-favorit.Colin Svensson

2. Ettresex

Ett unikt urval av internationell arkivdesign för Stockholm, i en tilltalande miljö. Toppskick på kläder, skor och väskor, och även böcker. Mestadels herrkläder men även fina damplagg. Jag hittar ofta något jag vill prova här!
Följ: @ettresex

Annons

3. Stadsmissionen Gamla stan

En av Stockholms mest spännande second hand-butiker. Här finner du kläder och prylar som tar dig tillbaka i tiden, ta även en titt i bokhyllorna med begagnade konst- och arkitekturböcker.

4. Il Caffè

Il Caffè på Södermannagatan är perfekt både för en kaffe- eller pluggdejt. Här inne finns gott om sittplatser och datorer är tillåtna. Intill ligger blombutiken Atelier Fleur.

fika il caffé stockholm
Fika på Il Caffé.Colin Svensson

5. Ettresex

Ett unikt urval av internationell arkivdesign för Stockholm, i en tilltalande miljö. Toppskick på kläder, skor och väskor, och även böcker. Mestadels herrkläder men även fina damplagg. Jag hittar ofta något jag vill prova här!
Följ: @ettresex

Annons

6. Vintage sphere

Ett kreativt tillskott till Stockholms second hand-scen. Konceptuellt inspirerande butik som även skapar diskussion kring mode i Vintagepodden. Kureringen är pricksäker och färgglad när det kommer till både accessoarer, skor och kläder från främst 90- till tidigt 2000-tal. De säljer även egentillverkade bag charms för den som vill ha det lilla extra.
Följ: @vintagesphere.se

vintage sphere stockholm second hand
Vintage Sphere är ett välkommet tillskott i second hand-Stockholm.Colin Svensson

7. 118 second läder

Självklart första stopp om du är på jakt efter skinnjackor av hög kvalitet. Den ikoniska läderbutiken har ett stort utbud av både boots och läderjackor. Prisklassen är högre men här kan du finna en jacka för livet.
Följ: @118secondlader

Annons

8. Re:Deco

Vintagegalleri för tidlös design. 450 kvm med exklusivt utbud av vintage-­inredning, konst och hantverk av hög kvalitet. Här kan man drömma sig bort till sitt framtida hem.
Följ: @regardingdeco

redeco vintage stockholm butik
Re:Deco bjuder på vintageinredning.Olivia Halle

9. Esteriör

Denna färgglada inredningsbutik både inreder och säljer vintagemöbler. Här hittar man accessoarer till hemmet i både första och andra hand, värt en titt! De har även öppnat Cafériör där det serveras kaffe och bagels.
Följ: @esterior_official

Annons

10. Loopall

Inredning i andra hand, men som nytt! Loopall på Kungsholmen rustar upp återbruk till bästa skick och ger det nytt liv. Perfekt för den som vill ha second hand klappat och klart för att ställa in i hemmet. Främst mycket fina lampor, möbler samt porslin. Högre prisklass men i nivå med kvaliteten.
Följ: @loop_all

loopall second hand stockholm
Loopall bjuder på second hand-inredning.Colin Svensson

11. Myrornas

Har du vägarna förbi en Myrornas – kika in! Mina två favoriter är butiken på Götgatan samt i Ropsten. För den som har tid finns här allt man kan tänka säljs i andra hand, priserna är för det mesta rimliga. Utbudet kan variera, så ge det lite tid och ta några vändor! Butiken i Ropsten är större, där finns flera våningar av mode, möbler och keramik.

Annons

Tips! Myrornas har student­rabatt.

myrornas second hand stockholm
Myrornas gör en sällan besviken på second hand-rundor.Colin Svensson

12. Re:Deco

Vintagegalleri för tidlös design. 450 kvm med exklusivt utbud av vintage-inredning, konst och hantverk av hög kvalitet. Här kan man drömma sig bort till sitt framtida hem.
Följ: @regardingdeco

13. Modern retro

På Gotlandsgatan gömmer sig en guldgruva av vintage och deadstock. Modern Retro handplockar det bästa från tidigare sekel och varje plagg har en unik historia. Kvaliteten går inte att jämföra med dagens, det är bara att börja rota! Lyckan i att få investera i kläder man kan bära hela livet tillfredsställer mer än tanklöst shoppande. Här fyndade jag helt oanvända Lee-jeans från 70-talet.
Följ: @modernretrostockholm

Annons

14. Sthlm grön

Invid Mariatorget ligger butiken Sthlm Grön. Deras blandning av tidlös retro och nuvarande trender i andra hand gör mig alltid nyfiken att kika in. Förutom en vackert inredd butik smyckar allt från breda läderskärp, klackskor och jackor hyllorna. Det märks att urvalet är noggrant gjort med fokus på kvalitet och jag hittar ofta fina kjolar här.
Följ: @sthlmgron

sthlm grön second hand stockholm
Sthlm Grön blandar kläder och accessoarer.Colin Svensson

15. Café Pascal

En ordentlig second-hand runda involverar ofta ett par kaffepauser. För att hålla energin uppe, gör ett snabbt stopp på ett av mina favoritcaféer, Pascal på Skånegatan. Här kan man ta en kopp och sitta inne eller ute. Deras frallor är favoriter, mums!

Annons

16. Aplace Second hand

Jag gillar mixen av exklusiv och enkel vintage i min garderob. När jag är på humör för lite dyrare design styr jag mot Brunogallerian och Aplaces second hand-del. Här kan kunder lämna in plagg för försäljning. Utbudet är stilrent kurerat för både dam och herr. Här har jag hittat design som Ann Demeulemeester, Miu Miu och Acne Studios.
Följ: @aplacesecondhand

17. Stadsmissionen Nytorget

Stadsmissionen är alltid värd ett besök, den vid Nytorget är en favorit! Jag sveper med blicken ett varv över hyllorna för att se vad som finns inne för dagen. Just här kan det finnas lite finare märken, vackra smycken och ett mindre urval av inredning.
Följ: @stadsmissionensecondhandsthlm

stadsmissionen second hand stockholm
Stadsmissionen i Stockholm.Colin Svensson
5 tips på hållbara presenterBrand logo
5 tips på hållbara presenterAnnons