Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så fyndar du second hand – bästa tipsen

24 jan, 2022 
AvCecilia Persson
Street style Paris Fashion Week - fynda på second hand/Sellpy
Vill du fynda mer på second hand men vet inte hur du ska hitta guldkornen i det stora utbudet? Lugn – vi guidar dig till hur du gör de bästa fynden på Sellpy och andra second hand-butiker online.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att vi ibland drabbas av ett rejält shoppingsug behöver inte alltid gå hand i hand med budgeten, som för tillfället kanske helt enkelt inte tillåter inköp av en helt ny outfit. Men det finns en riktigt bra lösning på att shoppa finfina kläder till ett riktigt bra pris – och den stavas second hand, som inte bara är snällare mot plånboken utan också mot klimatet.

Från Blocket och Tradera till Tise och Plick – idag finns det många olika platser där du kan shoppa kläder second hand. När det kommer till utbud finns det dock en sajt som sticker ut: Sellpy, som har över en miljon (!) varor, varav många skickas från deras eget lager. Att så många väljer att sälja med Sellpy (reklamlänk) är sannolikt för att det är så enkelt att beställa hem en Sellpy-påse som man fyller med sina kläder och där de sedan sköter allt från fotografering till försäljning och leverans. På sajten kan du alltså fynda en hel outfit eller säsongsgarderob som skickas i ett och samma paket, istället för att ha kontakt med en mängd olika säljare på flera plattformar.

Annons

Men det stora utbudet på sidan gör också att det kan vara en utmaning att hitta guldkornen. Därför har vi samlat de bästa tipsen för att fynda på Sellpy, tips som du kan applicera även på många andra second hand-sidor samt i second hand-butiker.

Här kan du se det stora utbudet (reklamlänk)!

Rosa street style-outfit från modeveckan
Varför inte fynda plagg i vårens trendfärg rosa second hand? Här ser du Sellpys utbud av rosa plagg!

Tips för att fynda på second hand och Sellpy

För att verkligen fynda på Sellpy behöver du framförallt tre saker:

  • Tid
  • Fokus
  • Tålamod

Var beredd att lägga ner tid

Det finns ett enormt utbud på Sellpy – ett faktum som är både dess svaghet och dess styrka. För att hitta de riktigt bra sakerna bland alla produkterna krävs det alltså att du scrollar förbi en ganska stor mängd, ja, vad ska vi säga – inte så bra grejer. Ett tips är att göra en rätt så stor beställning varje gång så att du slipper göra det så ofta, och för att fraktkostnaden blir relativt låg sett till hur många plagg du får hem.

Annons

Skriv en lista

För att hålla fokus och inte gå vilse i allt scrollande är det främsta tipset att gå igenom vad du har i din garderob och sedan skriva ned vilka plagg du saknar i din basgarderob, eller de trendplagg som du vill bära den här säsongen. Här gäller det att vara specifik; om du ser dig själv i en beige trenchcoat i vår, fokusera på det. Vilken färg ska den stickade tröjan du vill bära vara? Är det en vit skjorta du vill ha, eller ska den vara färgglad? Var specifik – det kommer att hjälpa dig i jakten!

Filtrera

Det är nu, när du vet vad du vill ha, som Sellpys filter blir din bästa vän! Om du bara klickar in dig på ”Tröja” för dam så kommer du aldrig att kunna scrolla igenom allt som finns där, det är helt enkelt för många produkter som platsar i den kategorin. Därför väljer du helt enkelt den eller de storlekar du har (vissa märken och kedjor är olika stora så ett tips är att välja t.ex. både S och M eller L och XL), vilken färg du vill ha på tröjan och till och med vilket pris du är beredd att betala.

Annons

Oavsett om du vill ha en färgstark festklänning eller en tidlös trenchcoat finns det mängder av fina köp, och du kan till och med filtrera på vilket skick de ska vara i. Så med andra ord: avgränsa sökresultaten så mycket du bara kan innan du börjar scrolla igenom vad som finns!

Handla ur säsong

Det här tipset gäller inte bara för second hand-shopping utan kan appliceras även på reashopping för att göra riktigt bra fynd. Här finns det två nyckelord att fokusera på: utbud och efterfrågan. Ju fler som vill köpa en produkt, desto mindre sannolikt är det att den kommer att få en prissänkning eller komma på rea. Men om du vet med dig att du behöver en skidjacka och snubblar över en till ett bra pris i maj – varför inte klicka hem den?

Kom igång och fynda från Sellpy här (reklamlänk)!

5 typer av plagg vi vill handla second hand våren 2022

Här är plaggen vi gärna fyndar begagnade i vår.

Trenchcoat

Trenchcoaten är ett givet plagg i vårgarderoben och kommer aldrig att gå ur tiden. Det finns begagnade trenchcoats från alla möjliga märken och i olika prisklasser. Här hittar du trenchcoats i alla färger och storlekar (reklamlänk).

Trenchcoat från Filippa K Second hand hos Sellpy i storlek S
Klicka på bilden för att komma direkt till Sellpys utbud av trenchcoats.

Kavaj

En snygg kavaj passar lika bra att bära under vinterkappan som vårjacka när temperaturen tillåter. Satsa på en mönstrad variant som livar upp vilken vårlook som helst! Hos Sellpy finns dessutom många fina matchande kostymset till fyndpris. Här hittar du stilsäkra kavajer i alla möjliga nyanser (reklamlänk).

Rosa ginghamrutig second hand-kavaj från Zara i storlek M hos Sellpy
Klicka på bilden för att komma direkt till Sellpys utbud av kavajer.

Somriga blusar

Blusar och toppar är plagg som de flesta har många av i garderoben – och som vi gärna rensar ut när vi vill ha något nytt. Därför finns det många fina varianter att fynda till riktigt låga priser hos Sellpy. Här hittar du fina blusar som alla är i bra skick eller nyskick (reklamlänk).

Vit somrig second hand-blus med smock från Gina Tricot hos Sellpy
Klicka på bilden för att komma direkt till Sellpys utbud av blusar.

Jeans med låg midja

Känner du dig tveksam till den nygamla trenden med låg midja som nu slår igenom med full kraft? Testa med ett second hand-fyndat par! Jeans är ett plagg som vi ofta gör oss av med där de inte längre passar – därför finns det mängder av begagnade par att fynda. Här hittar du mängder av jeans att välja mellan (reklamlänk).

Molly Goddard SS22
Molly Goddard var ett av alla modehus som visade jeans med låg midja på catwalken inför våren.

Vardagsväska

Det finns ett oerhört stort antal väskor att fynda second hand, många i riktigt bra skick. Om du är ute efter en ny vardagsfavorit att bära till jobbet eller skolan, eller varför inte en mindre att bära till festligare tillfällen, gör du rätt i att kolla in vintageutbudet. Spana in snygga second hand-väskor här (reklamlänk)!

svart fransväska från Twist & Tango begagnad från Sellpy
Väska med trendiga fransar från Twist & Tango som just nu går att fynda begagnad. Klicka på bilden för att se mer av den och andra snygga väskor.

Se mer:

10 steg till en hållbar minimalistisk garderobBrand logo
10 steg till en hållbar minimalistisk garderob

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons