Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

00-talets lågmidjade jeans är tillbaka våren 2022

21 jan, 2022 
vårens trendigaste jeans har låg midja – vårmode 2022.
Vårens jeansmode bjuder på ett kärt återseende – eller? 00-talets låga midja gör nämligen storslagen comeback 2022 och givetvis även på jeansfronten. ELLE ger dig en catwalk-rapport och välkomnar säsongens trendigaste jeans!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
André Leon Talley - död 73 år gammalBrand logo
André Leon Talley - död 73 år gammal

Det är troligtvis ingen som har missat att 2000-talet är tillbaka i modebilden! Vi anade årtiondets tillbakagång redan förra våren men det är först nu som de kortkorta topparna, minikjolarna och riktigt låga midjan gör entré på riktigt. Och givetvis syns det sistnämnda bland vårens jeansmode. Frågan är bara – är vi redo?

Pst! Sugen på att upptäcka vårens viktigaste modetrender? Du hittar dem här!

Missoni låga jeans.
Annons
Blumarine låga jeans ss22.

De låga jeansen är tillbaka

Säsong efter säsong har det varit den riktigt höga midjan som fullständigt regerat i modet – på majoriteten av alla sorters byxor. Den låga midjan försvann plötsligt ur modebilden och även om den försökt smyga sig tillbaka tidigare säsonger är det alltså först nu den åter tar oss med storm på riktigt. Linningarna kryper nu ner från högt till lågt och tittar vi till vårens catwalk syns jeansen vara antigen lågt skurna eller avslappnat nerhasade på höften och extra baggy. Samtidigt är det de raka och vida byxbenen som fortsatt håller sig starka.

Annons

Du hittar ELLEs favoriter med jeans i rak modell här och vida jeans här.

Tiger of Sweden SS22 jeans med låg midja.
Isabel Marant jeans med låg midja ss22.
Annons
MSGM jeans med låg midja ss22.

Låga midjan på catwalken

Missoni, Blumarine, Isabel Marant och MSGM visade alla den trendiga denim-looken i sann Y2K-anda med en kort croppad topp och nätta små skor under golvsvepande jeans. Svenska Tiger of Sweden visar exempel på en mer påklädd look med klassiska blå ränder. En perfekt vardagslook vi gärna tar vid när det kommer till voluminösa jeans med den låga trendiga midjan. De gör sig nämligen extra fina tillsammans med en figurnära topp – tips!

Annons

fyra jeans som fångar stilen:

Dessa jeans med låg midja i rak modell kommer från Weekday och finns att upptäcka i fler tvättar här. (reklamlänk)

blå jeans från weekday med låg midja.

Baggy jeans med något vida ben och en perfekt modell att avslappnat vila på höften. De baggy jeansen kommer från Gina tricot och finns här. (reklamlänk)

blå jeans i baggy modell från gina tricot.

Lågmidjade jeans i ljus tvätt från H&M som finns att upptäcka mer om här. (reklamlänk)

Annons
ljusa jeans med låg midja från H&M.

Dessa jeans i vacker mellanblå tvätt har en mellanlåg midja som kan bäras snyggt på höften. Jeansen kommer från Tiger of Sweden och finns att se mer av här.

blå jeans från Tiger of Sweden.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons