Sex and the city fyller 25 år – ELLE väljer ut 15 av Carries bästa looks från Sex and the city

07 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Den ikoniska TV-serien Sex and the City fyller 25 år! En serie som inte bara erbjöd en glamorös inblick i New Yorks singelliv utan blev också en modereferens och inspirationskälla för många. ELLEs moderedaktör Amie Chorr har valt ut några av Carrie Bradshaw looks hon älskar!
Annons
Trendigt sommarmode 2023
Trendigt sommarmode 2023

Sex and the City är en ikonisk TV-serie som inte bara erbjöd en glamorös inblick i New Yorks singelliv utan också blev en modereferens och inspirationskälla för många. En av de mest minnesvärda och inflytelserika aspekterna av serien var huvudkaraktären Carrie Bradshaws fantastiska outfits. Carrie, som spelades av Sarah Jessica Parker, blev en stilikon och hennes outfits är ett starkt samtalsämne och inspirationskälla för modeentusiaster än idag.

Carrie Bradshaws outfits i Sex and the City

Bild på main tasten från sex and the city

Carries garderob var en blandning av vintagefynd, designerplagg och budgetalternativ. Där karaktären kombinerade dyra designerskor med second-hand-kläder och skapade därmed en unik och personlig stil.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

En av anledningarna till att Sex and the City alltid lyckades leverera modeögonblick var det fantastiska teamet bakom serien. Patricia Field, seriens kostymdesigner, var ansvarig för att skapa Carries fantastiska outfits. Hennes sätt att blanda olika stilar och skapa oväntade kombinationer blev hennes signatur. Och Carries outfits blev ofta föremål för beundran och imitation.

Kostymdesignern & stylisten Patricia Field

Carries ikoniska klädesplagg inkluderade hennes kända klänningar, tutus, glittriga toppar, blommiga kjolar och naturligtvis hennes enorma samling av Manolo Blahnik-skor. Hon visade att mode handlar om att ha kul och våga vara annorlunda. Hennes outfits var alltid inspirerande och satte trender för säsongen.

Annons

Sex and the City var mer än bara en TV-serie – den blev en källa till modeinspiration och en symbol för kvinnlig urkraft. Carrie Bradshaws outfits i Sex and the City har fortsatt att inspirera även efter att serien slutade sändas. Hennes stilkreativitet och djärvhet har gjort ett bestående avtryck och bevisar att mode är mer än bara kläder – det är en konstform och ett sätt att uttrycka sig själv.

Blicka tillbaka och ta ett djupdyk i några av hennes bästa looks i bildregnet nedan!

Karaktären Carrie Bradshaw

Hon förvandlar vardagliga plagg till modestatements, med hjälp av spännande detaljer, texturer och överraskande kombinationer.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Här är ett så bra exempel där accessoarer blir som små skatter som kompletterar en outfit perfekt.

Karaktären Carrie Bradshaw

Visst har ni sett att rosdetaljer är extremt hett 2023? Genom serien har man gjort så bra trendmedvetna val. Så tidlösa med en Carrie Bradshaw twist!

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Maskulina influenser möter feminint i denna kombo! Älskar den löst hängande slipsen som rimmar så väl med boomen som är i år. Där slipsen verkligen fått ta halsbandets plats.

Västar tillsammans med plisserade kjolar är alltid en vinst i min bok! Låt det blir vår ultimata sommarlook.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Denna look är absolut en favorit av många outfits! Så tydligt att stylisten vill spegla en person som vågar synas och älskar att uttrycka sig själv genom kläder med roliga detaljer. Som denna klänning med tidningstryck.

Karaktären Carrie Bradshaw

Ingen färgblock här inte! Blått och rött är färger som verkligen gifter sig när man matchar ihop dem, här har man också förlängt outfiten genom att toppa den med ett halsband format som ett äpple. Och det ser ändå så behagligt ut.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Carrie Bradshaws stil är lika mycket om att vara bekväm som att vara chic, och lyckas balansera både stil och komfort väldigt väl.

Karaktären Carrie Bradshaw

Genom alla säsonger ursållar verkligen Carrie Bradshaw att hon inte är rädd för att bära mönster från topp till tå och visar upp sin kärlek för blommor, djurtryck och geometriska mönster i sina outfits.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Klackar i överflöd är verkligen något som associeras med den karaktären och hon lät ofta skorna få tala för sig själv. Som här där man matchat en enkel vit klänning med ett par klackar med färglada stenar.

Karaktären Carrie Bradshaw

Den här klänningen får en verkligen att vilja djupdyka i hennes garderob! Så djärv och experimentell klänning som är en av många ikoniska klänningar man bara önska att man kunde hitta på Vestiaire Collective senast igår!

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Här i "den lilla svarta" kombinerat med ett statement halsband. Hon förstår att accessoarer är nyckeln till att göra en outfit minnesvärd.

Karaktären Carrie Bradshaw

Tillskillnad från kläderna och accessoarerna körde Carrie på lite mer au naturel när det kom till hår och smink. Men det fanns definitivt festliga tillfällen i serien där hon experimentera med olika frisyrer och färgpaletter för att komplettera sin stil.

Annons
Karaktären Carrie Bradshaw

Och låt oss avsluta denna bildserien med en röd helt otrolig sommarklänning!

Foto: HBO & TT

Annons