Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

10 frågor till Vestiaire Collectives grundare Sophie Hersan

19 nov, 2019 
Sophie Hersan bemästrar den parisiska-stilen med bravur!
Vestiaire Collectives grundare och modedirektör Sophie Hersan förkroppsligar den parisiska ”je-ne-sais-quoi”-stilen som många drömmer om att lyckas med. Med få kvalitativa plagg och märken i garderoben inspirerar hon med sin stil och mottot: en in, en ut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Modedirektör Sophie Hersan kan konsten att bemästra en avslappnad men ack så cool parisienne-stil. Om man frågar henne själv handlar det om självförtroende mer än kläderna hon bär. Efter 15 år i modebranschen har hennes stil alltid varit densamma och hennes garderob utgör endast ett fåtal noga utvalda märken – allt för att undvika slöseri.

Mottot: En in, en ut

För tio år sedan grundade hon tillsammans med fem andra vintagesajten Vestiaire Collective vars tidiga vision kring re-sell banat vägen för hur vi idag säljer och köper begagnat.

– Grundandet av Vestiaire Collective har förändrat mitt sätt att konsumera främst eftersom jag köper och säljer begagnat. Men min stil har blivit densamma. Mitt motto är: En in, en ut! Jag försöker utöka livslängden på mina plagg så mycket som möjligt. Idag är jag mer medveten om vilka miljöeffekter mina kläder har och den hållbara filosofin blir ständigt mer närvarande i mitt sätt att konsumera, berättar Sophie.

Inspireras av Vestiaire Collectives grundare Sophie Hersans stil.

Hur beskriver du din stil?

– Jag hittade min stil i tidig ålder. En klassisk och enkel stil med tidlösa plagg och vintageaccessoarer. Jag tror att stil är något som behöver matcha personlighet – för att kunna stärka självförtroendet. Yves Saint Laurent skapade smoking-kavajen på 70-talet för att ge kvinnan förtroende att erkänna makt. Kvinnor står fortfarande inför stora utmaningar i vårt samhälle för att nå samma status som män – och då blir det extra viktigt att veta vem man är. Min stil har alltid varit tidlös och jag är mer intresserad av hantverk och original-plagg från 70-, 80- och 90-talet som berättar en historia och som bär på modehusens arv.

Annons

Vad bär du till vardags?

– Mörka färger – svart jacka, svart kavaj, svarta byxor och guld. Jag föredrar lätta och subtila smycken och accessoarer. Aldrig för mycket – förutom när det kommer till volym. Jag är ett stort fan av en oversized-passform.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Kom som du är!

Vilket är ditt favoritplagg?

– En stor svart Céline-jacka som jag bär både till vardag och fest.

Var finner du stilinspiration?

– I huvudsak får jag min inspiration från gatan och de människor jag träffar när jag reser – oavsett bakgrund, kön och ålder. Jag gillar de olika influenser och kulturer som återspeglas på gatan, vilket också kan vara i musik och i konst.

Annons

Vilket är ditt bästa shoppingtips?

– Jag rekommenderar att investera i kvalitativa plagg som inte tappar i värde ­– eftersom du snabbare kan sälja dem med ett cirkulärt tillvägagångssätt i åtanke.

Vad blir ditt nästa köp?

– Max Mara Teddy-kappan, i den klassiska kamelfärgen.

Klicka här för att köpa den klassiska Teddy-kappan från Max Mara. (reklamlänk)

Vilket är ditt bästa vintageköp?

– En 90-tals Givenchy couture-jumpsuit från Vestiaire Collective.

 Vem är din favoritdesigner?

— Min garderob är komponerad av ett fåtal märken: Mestadels från Old Céline, Saint Laurent, Balenciaga, Gucci och vintage Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Dior och Guccis accessoarer och smycken. Jag älskar vintage-klockor – Rolex från 70- och 80-talet. Cartier från 60- och 70-talet och estetiken i Royal Oak Audemars Piguet – som finns på min önskelista!

LÄS MER: 

Klassiska designväskor alla borde ha koll på

Vestiaire Collective hyllar it-väskan med fantastiska illustrationer

Här kan du fynda second hand på webben

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons