Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

I sommar bär vi kortkorta shorts – ELLEs stylingredaktör guidar

05 jun, 2023 
AvSade Borquez
AvJosefine Kanth
I sommar bär vi kortkorta shorts - ELLEs stylingredaktör guidar
Kortkort är sommarens ledord för nu är de minimala shortsen som hetast igen. ELLEs stylingredaktör guidar dig genom den kortkorta-trenden och ger stylingtips på hur en bäst rockar det korta plagget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

I sommarens mode syns ett specifikt plagg som är säsongens allra hetaste. Det är minimalt, ofta med hög midja och denna säsong gärna i denim. Vi pratar om shortsmodellen som först blev en grej under 1970-talet, när det kvinnliga modets mer experimentella sida trädde fram: Hotpants! Kortkort är återigen ledord i modebilden och de minimala shortsen sommarens måste.

Vi hittar inspiration i nytolkningar hos alla möjliga designer, från Coperni och Nensi Dojaka till Diesel och Chanel. Det finns mängder av lekfulla sätt att styla den lilla byxan på – och hitta glädjen i att experimentera med din stil.

Annons
Coperni SS23.
Nensi Dojaka SS23.
Annons
Diesel SS23.
Chanel SS23.
Annons

Stylingtips 1: Se till Sommarens set

Ett enkelt sätt att testa sommarens heta it-plagg är att våga sig på ett set med minishorts och matchande överdel. Vill du slå två trendflugor i en smäll är det virkade setet med korta shorts rätt väg att gå!

Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Spana in det här vackra virkade setet i beige med blommiga motiv från ZARA som finns att köpa HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till kortkorta shortsen.

Stylingtips 2: Oversized kompanjon

Känns det ovant med minikorta shorts? Ta hjälp av en riktigt oversized skjorta som balanserar proportionerna (och kan agera skjortklänning om du känner dig för bar). Styla med accessoarer som nätta sandaletter, en sommarhatt och gnistrande örhängen som pricken över i.

Annons

En bikiniöverdel funkar lika bra som stilsäker topp i sommarhettan och som pricken över i:et är man alltid redo för spontana sommarbad! Spana in den här bikinitoppen från Jacquemus som finns HÄR tillsammans med matchande underdel HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till bikinitoppen.

Välj ett par hotpants i matchande färg för att skapa en sammanhängande look! Dessa bruna högmidjade mini-shorts från Jacquemus i linnetyg är luftiga och extremt stilrena – med andra ord perfekta för en varm sommardag! Spana in shortsen HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Bryt av den bruna färgskalan med en ljusblå och blåvit randig skjorta! Det blir en somrig färgkombination som samtidigt känns spännande och fräsch. Spana in denna skjorta från & Other stories HÄR. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Denimtyget är en riktig stor trend i sommar och med dessa lågklackade sandaletter i denim kompletterar du den blå/bruna looken till perfektion. Spana skorna som kommer från Arket HÄR. (reklamlänk)

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till sandaletterna.

Addera lite bling som pricken över i:et! Ett stort statement-örhänge gör ofta att looken går från noll till 100. Detta iögonfallande örhänget från Ole Lynggaard är ett lyxigt statement-örhänge som finns HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till örhänget.

Glöm inte solhatten! Den här grandiosa blåvit-randiga solhatten från Celine by Hedi Silmane ger ansiktet maximal skydd från solen och finns att spana in HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

FINN DIN EGNA KORTKORTA FAVORIT

ELLEs stylingredaktör har listat en rad alternativ som nailar den kortkorta-trenden, skrolla ner för att finna din egen favorit!

En evig sommarfavorit är shorts i denimtyg! Ta en närmare titt på dessa från Filippa K med snördetaljer för att ge det uppskattade plagget en ny twist. Finns att spana in HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Eller välj ett par kortkorta denimshorts i beige som dessa från Citizens of Humanity.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Kortkorta denimshorts i klassisk modell slår aldrig fel! Spana in de här högmidjade mini-shortsen med avklippta fållar från Isabel Marant Étoile. Finns HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Är en inte sugen på kortkorta shorts i denim finns det andra roliga och somriga alternativ som till exempel par minimala siden-shorts i en neutral färg! Spana in ett par skira mini-shorts från Filippa K som finns att HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Bli sommarens glittriga stjärna med ett par paljettshorts från Rotate by Birger Christensen som finns att spana in HÄR.

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Känner du dig riktigt våghalsig kan du testa att bära par riktigt mini denimshorts i sommar för maxa chanserna att få brun-fina ben! Till exempel dessa från Alessandra Rich och finns att spana in här på Mytheresea.

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons