Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Nu bär vi spets på nya sätt - inspireras av streetmodet till sommaren

01 jun, 2023 
AvSade Borquez
Streetmodet har talat! I sommar bär vi mer än gärna spetsdekorerade plagg och accessoarer i alla möjliga olika skepnader. ELLEs juniora moderedaktör lyfter utvalda streetlooks som inspirerar dig till att testa den nya sommartrenden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

Ta med romantiken in i sommargarderoben! Streetmodet lyfter fram spets som ett måste för säsongen, tänk allt från huvudbonader till långa kjolar. Det luftiga, skira och romantiska materialet är perfekt för alla lägen och vi addera det gärna till sommarens eskapader.

Det går att spåra spetsens härkomst hela vägen tillbaka till 1500-talet då det ofta syntes på monarker och adlar som symbol för rikedom. Spetsen användes ofta och gärna som en dekorativ detalj på de rikas plagg. Spola fram över 500 år in i framtiden och spetsen har blivit en textil som bärs av alla möjliga personer i olika sammanhang som på bröllop, begravningar, konfirmation, studentexamen och i sovrummet – spetsen poserar nu i alla sorters rampljus.

Annons

SPETS PÅ NYA SÄTT – inspireras av streetlooksen

Spetsen har expanderat sin symbolik från rikedom och blivit en metafor som representerar allt från sensualitet och mystik till elegans och oskuldsfullhet. Idag är spetsen inte bara en dekorativ detalj som appliceras på fållar utan vi kan även finna den som full dekoration på spetsklänningar, stumpor och kavajer. Och i sommar vill streetmodet att vi bär textilen i alla soliga lägen och på alla möjliga sätt. Scrolla vidare för att se hur streetmodet applicerar den romantiska textilen i sina looks och låt inspiration flöda!

Stylingtips, styla favoritjeans med vit spetstopp!

Annons

Låt spetsen vara en färgglad accessoar!

Monokrom outfit med olika texturer är ett säkert kort.

Annons

Snyggt att bryta av med en stark färg över spetsklänningen.

Skapa en festlig middagslook med höga spetsstrumpor.

Annons

Maxa med lager på lager!

Svart och vitt – kontrasterna gör en stilsäker outfit.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Annons