Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Max Mara väljer Stockholm när de presenterar sin nästa kollektion

26 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Max Maras nästa resort 2024-kollektion presenteras i Stockholm den 11 juni – här är allt vi vet än så länge!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det italienska modehuset Max Mara lyfter blicken mot Sverige och väljer att presentera sin kommande resort 2024-kollektion i Stockholm. Den 11 juni intar de Stockholms stadshus, en storslagen plats som vanligtvis syns i sammanhang med Nobelpriset i litteratur och vetenskap.

Visningen i Stockholm blir den första för modehuset som tidigare presenterat på sagolika platser runt om i världen, bland annat på Calouste Gulbenkian Foundation i Lissabon, Hotel Mezzatorre på ön Ischia och Neues Museum i Berlin.

SELMA LAGERLÖF OCH SVENSK MIDSOMMAR BAKOM INSPIRATIONEN

Nu är det Sverige och Stockholms tur! I sin resort 2024-kollektion vänder sig Max Mara till Sveriges stora arv av mäktiga kvinnor – Selma Lagerlöf är en stor inspiration, som den första kvinna någonsin att vinna Nobelpriset i litteratur. Hennes progressiva syn på kvinnors roll och sexualitet, tillsammans med hennes förmåga att förmedla samtidens berättelser, spelar en central roll i Max Maras kommande kollektion, som fått namnet September Flores. Svensk midsommar har med tanke på namnet även ett finger med i spelet. Traditionen med sju sorters vilda blommor under kudden har fascinerat och inspirerat. Resultatet är en serie blommönster inspirerade av den svenska (och aningen charmiga) seden.

Max Mara presenterar sin resort 2024-kollektion i Stockholms stadshus
Stadshuset i Stockholm

– Jag har alltid varit fascinerad av skandinavisk historia, konst och kultur. Det är något magiskt med dess folktraditioner och mytologi och naturligtvis är dess naturliga landskap spektakulära. Men i de nordiska länderna finner vi också ett arv av god design och ett jämlikt förhållningssätt. som överensstämmer med vår filosofi om uppnåbar kvalitet", berättar Max Maras kreativa chefen Ian Griffiths i ett pressmeddelande.

Annons

Max Mara tar över Hallwylska

Under de kommande tre veckorna i samband med resort-visningen kommer även Max Mara stå värd för flera aktiviteter runt om i staden. Bland annat tar de över restaurangen och baren på Hallwylska, där besökarna kan kliva in i inspirationen bakom kollektionen September Flores, och därmed vara en del av upplevelsen.

Visningen kommer att livestreams på maxmara.com den 11 juni, kl 21.00 och resort-kollektionen kommer att finnas tillgänglig i alla Max Mara-butiker och online över hela världen från november 2023.

Virala modehändelser 2023Brand logo
Virala modehändelser 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons