Därför är slipsen it-accessoaren alla vill bära 2023

05 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Slipsen 2023s hetaste accessoar
Modevisningar och streetstyle-looks från den senaste modesäsongen bevisar att slipsen är 2023 års nya it-accessoar. ELLEs moderedaktör Amie Chorr har valt ut sina favorit-looks.
Annons
Trendigt sommarmode 2023
Trendigt sommarmode 2023

Som med många andra trender är slipsen förstås inget nytt. Ett exempel är Avril Lavignes tidiga år då hon bar slipsen som en känd signaturdetalj. Till skillnad från andra trender som gjort succé i sociala medier (som minikjolar och ballerinaskor) har slips-trenden legat vilandes och försiktigt bubblat upp. Och vi kan tydligt se hur slipsar, som tidigare ofta förknippats med män, istället älskas av kvinnor som bär dem som en naturlig del av sina looks. Senaste säsongerna har modeller paraderat ner på catwalken med detaljen och på modestädernas gatorna har slipsen stått ut som iögonfallande accessoar. Och vi har minst sagt beundrat hur många valt att tolka slips-trenden!

Annons
Slipsen 2023s hetaste accessoar
Avril Lavigne med sin signaturdetalj!

Nya “halsbandet”

Så hur anammar man slips-trenden in i vardagsgarderoben på enklast sätt? Låt det vara nya "halsbandet" och lek med olika färger! Luta dig mot mer ljusa färger eller djärva mönster som hjälper dig att sticka ut ännu mer. Bär den med en överdimensionerad kavaj eller (nu när det blir varmare) en krispig vit skjorta utan att känna dig överklädd. Sätt punk spin på det genom att bära slipsen till överdimensionerade byxor, en slimmad kort top eller linne i riktig Avril Lavigne-anda!

Se bildregnet nedan för att tanka inspiration på hur du kan bära slipsen!

Annons

Foto: TT & spotlight/launchmetrics.com

00-talets snedlugg gör comeback
00-talets snedlugg gör comeback
Annons