Därför pratar hela internet om Chanels Formel 1-tröja

02 jun, 2023 
AvPenellope Ness
Därför pratar hela internet om Chanels Formel 1-tröja
Det lyxiga Prada-linnet och Maison Margielas bälte för tusentals kronor kan ta ett rejält kliv åt sidan, för nu har Chanels F1-tröja blivit en viral snackis. Här är allt vi vet om den omtalade t-shirten!
Annons
Här är årets hårtrender 2023
Här är årets hårtrender 2023

Under de senaste dagarna har en vit t-shirt med ett färgglatt motiv fyllt våra flöden på TikTok, Instagram och Twitter. Tröjan är en del av Chanels F1-inspirerade cruise-kollektion för 2023, och vi har sett en myriad influencers sporta den på Formel 1-tävligen i Monaco. Men varför blev den viral egentligen? Vi har svaret!

Vad kostar Chanels F1-tröja?

Chanels vår- och sommarkollektion släpptes nyligen i butik, men när shoppingsugna TikTok-användare sökte efter den kortärmade tröjan fick de sig en chock. Enligt flera videor ligger prislappen nämligen på 4 500 dollar, vilket motsvarar ungefär 48 000 svenska kronor. Andra TikTok-användare har menat på att den kostar så mycket som 10 000 dollar.

Annons

Men efter att ha undersökt fallet ska modemagasinet Highsnobiety fått bekräftat av Chanel själva att F1-tröjan kostar 4 450 dollar. Om du vill ha den vanliga versionen så att säga – den med pärlor kostar upp mot 6 000 dollar, vilket motsvarar cirka 64 000 kronor.

@madeleine_white

This ones getting saved for the grandkids for sure #chanel #chanelf1 #grwm #ootd

♬ original sound - Madeleine White

Chanels f1-tröja är mer eftertraktad än någonsin

Den höga prislappen och virala statusen har lett till att tröjan är mer eftertraktad än någonsin. På Twitter skriver en användare "Jag tittar inte på F1 och jag har inte tyckt om Chanel på flera år, men den här tröjan talar till mig!!!" och en annan "Jag skulle kunna sälja min njure för Chanels f1-tröja jag har aldrig velat ha något så mycket i hela mitt liv"

Den virala F1-tröjan har ett motiv med vad som liknar racerbanan i Monaco, och en bil som liknar F1-föraren Sir Jackie Stewarts Tyrrells racerbil från 1973. Jackie Stewart vann Monaco Grand Prix 1973 med just den bilmodellen. Och det var även den sista Formel 1-bilen som kördes av den berömde föraren under en F1-helg, innan han gick i pension.

Annons

Som ofta är fallet när något blir viralt, oavsett kostnad, lär t-shirten sälja slut på nolltid. Men om du har 50 000 kronor liggandes – skynda dig till din närmsta Chanel-butik. Virala internettrender må vara tillfälliga, men en Chanel t-shirt varar (nästan) för evigt!

Foto: Instagram/ @madeleinecwhite , Lauchmetrics/Spotlight.com

Trendigt sommarmode 2023
Trendigt sommarmode 2023
Annons
Innehåller annonslänkar