Vårens tårtor – 9 goda och läckra recept

Recept på tårtor som passar till våren.

Vårens festliga tillfällen avlöser varandra och vad passar då bättre än att baka en läcker och god tårta? Nedan listar vi nio lättbakade recept.
22 mars, 2022
Enkel påsktårta med hallonmousse och kokos
0:39

Efter reklamen: Enkel påsktårta med hallonmousse och kokos

(0:39)

Slå på ljud

Högtider, långledighet och festliga tillfällen avlöser varandra under våren. Att avsluta en middagsbjudning med en festlig (och vacker) tårta sätter guldkant på stunderna. Vi har samlat nio recept på tårtor som både symboliserar våren rent estetiskt och med smaker som passar ypperligt i klang med vårsolen.

1. Pink lady – chokladtårta med bananmousse

Hur god låter inte Catarina Königs kombination av bananmousse, nutella, daim och jordgubbsmousse i en och samma tårta? Den är dessutom väldigt läcker!

TILL RECEPTET>>

2. Enkel glasstårta med påsktema

Edita (Foodjunkie) Renlund delar med sig av ett recept på en tårta som endast tar några minuter att färdigställa. Allt du behöver är sandwish-glass, grädde och påskäggs-godis.

TILL RECEPTET>>

3. Gul prinsesstårta med smak av passionsfrukt

Den klassiska prinsesstårtan kan aldrig bli fel. Men visst kan det vara kul att addera nya smaker. Den här tårtan är fylld med passionsfruktscurd.

TILL RECEPTET>>

4. Påsktårta med vit choklad och citronfrostning

Vad sägs om kladdkaka gjord på vit choklad som toppas med sötsyrlig citronfrosting? Ja den här tårtan är ett måste att testa!

TILL RECEPTET>>

5. Marängtårta med peach melba

Söt maräng i kombination med syrlig hallonsås, persika och vaniljglass. En klassisk peach melba har alltid en given plats på dessertbordet.

TILL RECEPTET>>

6. Glutenfri rosa gräddtårta

Klassiska gräddtårtan är god och kan varieras på flera olika sätt. Så väl fyllning som garnering kan varieras efter tillfälle. Den här rosa glutenfria varianten är fylld med hallon, banan och vaniljkräm.

TILL RECEPTET>>

7. Tårta med passion, hallon och vit choklad

Catarinatårtan blev Catarina Königs finaltårta i Sveriges mästerkock och vi förstår att den vann. Den läckra tårtan innehåller passionfruktscurd, hallonmousse och vit chokladfrosting.

TILL RECEPTET>>

8. Morotstårta med kokos

Smakkombinationen morot, citronfrosting och kokos är oslagbar. Tårtan är dessutom enkel att göra.

TILL RECEPTET>>

9. Marängtårta med smörkräm

Tårta gjord på två bottnar med en smakrik fyllning av krämig smörkräm, fluffig grädde och syrliga hallon.

TILL RECEPTET>>