Påsktårta med vit choklad och citronfrosting

Recept på påsktårta med vit choklad och citronfrosting

Stine Christiansen
Här har du den – påskens godaste och finaste tårta! Kladdkaka på vit choklad med en sötsyrlig citronfrosting. Kan inte bli annat än succé!
15 mars, 2022
1:01

Efter reklamen: Så gör du drinken Grown-up hot chocolate

(1:01)

Slå på ljud

Påsktårta med vit choklad och citronfrosting

Kladdkaka på vit choklad och en härlig citronfrosting som topping! Påskens godaste.

Bjud på en påsktårta med vit choklad och citronfrosting
Stine Christiansen

6–8 personer

Du behöver:

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker + lite till formen
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
120 g (2 dl) vetemjöl

Citronfrosting:

100 g smör
300 g färskost
3 msk lemoncurd
1 dl florsocker
1 ekologisk citron

Till servering:

1 msk frystorkat passionsfruktspulver
1 näve ätbara blommor, t ex penséer
1 msk vita chokladpärlor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform på cirka 24 cm i diameter och bröa den med strösocker.
  2. Smält smöret, ta från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta i smöret medan du rör om.
  3. Rör ner socker, vaniljsocker, salt och ägg i chokladblandningen. Vänd ner mjölet. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara fast men ändå kladdig i mitten. Låt svalna helt. Ställ i kyl, gärna över natten.
  4. Vispa smöret till frostingen luftigt med elvisp. Vispa ner färskost, lemoncurd och florsocker. Tillsätt rivet citronskal från hela och -saft från halva citronen och vänd runt. Fyll en spritspåse med krämen, ställ kallt minst 1 timme. Spritsa sedan ut små toppar på kakan. Dekorera med pulver, blommor och chokladpärlor.