Påsktårta med vit choklad och citronfrosting
Kladdkaka på vit choklad och en härlig citronfrosting som topping! Påskens godaste.
6–8 personer
Du behöver:
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker + lite till formen
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
120 g (2 dl) vetemjöl
Citronfrosting:
100 g smör
300 g färskost
3 msk lemoncurd
1 dl florsocker
1 ekologisk citron
Till servering:
1 msk frystorkat passionsfruktspulver
1 näve ätbara blommor, t ex penséer
1 msk vita chokladpärlor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform på cirka 24 cm i diameter och bröa den med strösocker.
- Smält smöret, ta från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta i smöret medan du rör om.
- Rör ner socker, vaniljsocker, salt och ägg i chokladblandningen. Vänd ner mjölet. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara fast men ändå kladdig i mitten. Låt svalna helt. Ställ i kyl, gärna över natten.
- Vispa smöret till frostingen luftigt med elvisp. Vispa ner färskost, lemoncurd och florsocker. Tillsätt rivet citronskal från hela och -saft från halva citronen och vänd runt. Fyll en spritspåse med krämen, ställ kallt minst 1 timme. Spritsa sedan ut små toppar på kakan. Dekorera med pulver, blommor och chokladpärlor.