Efter en stadig middag kan det vara trevligt att runda av med något sött – varför inte en tårta med extra mycket påskkänsla? Lek med vårens färger, påskiga dekorationer eller varför inte en stor dos lekfullhet? Bara fantasin sätter gränser.
Har du svårt att komma på vilken slags tårta du ska bjuda på i påsk kommer här tolv snygga varianter att inspireras av.
1. Pavlova med rosenblad
En pavlova är given under påsken och går att variera i det oändliga. Här har vi toppat den med citrongrädde, blomblad och hackade nötter.
Till receptet >>

Pavlova med rosenblad. Foto: Christina Sundien
2. Cheesecake med passionsfruktsgelé
En härligt fräsch och syrlig cheesecake med passionsfruktsgelé som passar till påsk. Tårtan går att förbereda några dagar innan.
Till receptet >>

Cheesecake med passionsfruktsgelé.
3. Blåbärstårta med hasselnötter
Saftig, luftig och lätt som en dröm. Till påsk, student eller annat firande – här är en tårta som har allt!
Till receptet >>

Blåbärstårta med hasselnötter.
4. Citronkaka med kondenserad mjölk
Lättbakad och solgul kaka med digestivekex, kondenserad mjölk och citron. Garnera med tunna citronskivor och citronmeliss.

Citronkaka med kondenserad mjölk.
5. Guldtårta med chokladhare
Påskens glammigaste tårta i glittrande guld! Fyllningen består av hallon, choklad och grädde. En chokladhare blir kronan på verket.
Till receptet >>

Glammiga tårta i glittrande guld. Recept och foto: Lindt
6. Chokladägg i pastellnyanser kan lyfta vilken tårta som helst.

Tårta med chokladägg i pastellnyanser. Foto: Waitrose
7. Med en stor dos fantasi fixar du en tårta som både älskas av barn och vuxna.

Hitta haren i tårtan! Foto via: Mimi’s bakery
8. Låt det spräckliga från nougatäggen synas även i frostingen.

Tårta med spräckliga nougatägg. Foto via: Country living
9. Dekorera chokladtårtan med ett fågelbo av choklad.

Tårta med ett fågelbo av choklad. Foto: Chew town
10. Chokladglasyr är inte bara gott, det är dekorativt också och håller godiset på plats.

Chokladglasyr håller godiset på plats. Foto: Sainsbury magazine
11. Påsk innebär vår och vad kännetecknar våren bättre än fina (och ätbara) blommor?

Tårta med ätbara blommor. Foto: Sainsbury magazine
12. Lek med färgskiftningar. Den här ombre-frostingen skapar du enkelt med olika karamellfärger.

Tårta med färgskiftningar. Foto: Taming twins
Av: Mikaela Råberg och Rose-Marie Söderlund