Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

8 enkla och goda veganska påskdesserter

03 apr, 2020 
Är du ute efter goda och enkla påskdesserter som är helt veganska? Här listar vi 8 veganska recept som är helt magiska!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Påsk och godsaker går hand i hand och om du föredrar vegansk kost kan det kännas svårt att hitta goda efterrätter utan animaliska ingredienser. Vi har samlat 8 festliga påskdesserter som inte bara är underbart goda utan även helt veganska. Glad påsk!

1. Vegansk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk

Om du är ute efter en läcker chokladefterrätt som rundar av påskmåltiden på allra bästa sätt så har du hittat helt rätt. Den här veganska chokladpuddingen är len och krämig i konsistensen och tar bara fem minuter att förbereda. Låt den vara i kylen cirka en timme innan den avnjuts – helst med riven choklad och säsongens bär. Så gott!

Till receptet >>

Recept på vegansk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk
Vegansk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk.

2. Läcker bananglass med kokos, nötter och kolasås

Addera banan till årets påskbuffé! Något som alltid går hem oavsett högtid är glass. Den här bananglassen är inte bara underbart god utan känns också extra festlig tack vare kombinationen av kokos, nötter och kolasås. Ett extra plus i kanten är att du bara behöver en enda ingrediens till själva glassen – nämligen banan.

Annons

Till receptet >>

Nyttig nice cream med nötter och kolasås.
Bananglass med nötter och kolasås.

3. Citrussallad med kokos- och mandelfras

Ute efter en fräsch efterrätt med våriga smaker? Testa citrussallad! Det finns nog ingenting som säger vår, sommar och sol så mycket som just citrus. Den här fräscha citrussalladen med kokos- och mandelfras är inte bara underbart god utan också en riktig fröjd för ögat. Passar även perfekt som ett sötsyrligt tillbehör.

Till receptet >>

Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras.
Citrussallad med kokos- och mandelfras.

4. Veganska chokladtryfflar gjorda på avokado

Finns det något lyxigare och läckrare än chokladtryfflar? Förmodligen inte. Dessa chokladtryfflar är gjorda på avokado, vilket tillför en härligt krämig känsla och en fyllig smak. Det allra bästa? Du behöver bara fem ynka ingredienser. Så smidigt!

Annons

Till receptet >>

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Veganska chokladtryfflar gjorda på avokado.

5. Fudge med jordnötssmör

Efter att du har testat denna magiska fudge en gång kommer du alltid vilja ha en batch redo i frysen – påskfirande eller inte! Nyckeln till denna underbara fudge är kokosolja, en ingrediens som inte bara är god utan också fullproppad av nyttiga fetter och oljor. Lägg till nötter och få en riktig hälsoboost – som dessutom är supergod till dessertbordet.

Till receptet >>

Vegansk fudge med jordnötssmör.
Vegansk fudge med jordnötssmör.

6. Banansushi med jordnötssmör och nutella

Att sushi och asiatiska smaker är hiskeligt populärt har nog inte undgått någon. Addera en lekfull touch till efterrättsbordet med läcker banansushi. Receptet är perfekt för dig som är ute efter både raw food och veganskt till påsk. Fyllningen med jordnötssmör och nutella går självklart att variera efter tycke och smak!

Annons

Till receptet >>

Vegansk banansushi med jordnötssmör och nutella.
Banansushi med jordnötssmör och nutella.

7. Chiapudding med kaffe och choklad

Sugen på en påskbrunch snarare än en lunch eller middag? Då är det här en riktig vinnare! Chiapudding är lite matigare i karaktären och funkar som bekant både till frukost och mellis för den som är sugen på det. Den här varianten med kaffe och choklad går dock mer åt det söta hållet – och är helt klart en festlig komponent till påskbrunchen!

Till receptet >>

Recept på chiapudding med kaffe och choklad
Chiapudding med kaffe och choklad.

8. Veganska fudge-brownies

Ja, det är svårt att få nog av fudge. Och brownies fungerar alltid bra – så även på högtider! Den här veganska varianten är en hybrid av fudge och brownie vilket gör den perfekt kladdig och helt oemotståndlig. Utöver att den är glutenfri och vegansk är den även full av protein, banan och jordnötssmör. Helt klart en toppefterrätt!

Annons

Till receptet >>

Veganska fudge-brownies.
Veganska fudge-brownies.

LÄS MER:

Sugen på fler veganska påskrecept? Kika här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons