Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado

Fantastiskt goda och väldigt enkla att göra! Sockerfria, helt veganska och med nyttiga fetter – perfekt som snacks till helgen.
13 mars, 2016

Veganska chokladtryfflar

Ingredienser

– 2 skalade avokado

– 3,5 dl chokladnibs

– 1 tsk vaniljextrakt

– 1 krm havssalt

– Drygt 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.) Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna.

Förvara i kylen.

Läs mer:

Vegansk och krämig chokladmousse på bara tre ingredienser

Nutellasufflé på två ingredienser

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: