Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado

13 mar, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Fantastiskt goda och väldigt enkla att göra! Sockerfria, helt veganska och med nyttiga fetter – perfekt som snacks till helgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Veganska chokladtryfflar

Ingredienser

– 2 skalade avokado

– 3,5 dl chokladnibs

– 1 tsk vaniljextrakt

– 1 krm havssalt

– Drygt 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.) Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Förvara i kylen.

Läs mer:

Vegansk och krämig chokladmousse på bara tre ingredienser

Nutellasufflé på två ingredienser

Annons