Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado
Fantastiskt goda och väldigt enkla att göra! Sockerfria, helt veganska och med nyttiga fetter – perfekt som snacks till helgen.
13 mars, 2016
Veganska chokladtryfflar
Ingredienser
– 2 skalade avokado
– 3,5 dl chokladnibs
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 krm havssalt
– Drygt 1 dl kokosflingor
Gör så här:
Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet. (Släng inte avokadokärnan! Här kan du läsa varför och vad du kan använda den till.) Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda avokado, choklad, vaniljextrakt och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna.
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!
Förvara i kylen.
Läs mer: