Somrig grillmiddag – av mästerkocken Catarina König
Jag älskar att grilla. Så fort säsongen sätter i gång grillar jag nästan allt, gärna varje dag. Känslan att vara ute i det fina vädret, grilldoften, röken, elden, ja allt älskar jag! Därför bjuder jag er på en trerättersmeny där alla rätter faktiskt tillagas på grillen. Till förrätt blir det jätteräkor med en syrlig koriandersalsa som kan ätas på stående fot, lite tapas-stuk. Varmrätten består av en grilltallrik med marinerad flankstek som ackompanjeras av grillad majs, krämig burrata och en het älskvärd chimichurri. Desserten är en riktig kioskvältare. Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass. En superenkel dessert som känns riktigt piffig. Hoppas ni testar! Jag utlovar smaklig spis.
Grillade räkor med lime och koriandersalsa
Smakrik och välbalanserad förrätt med fokus på räkorna.
Recept: Grillade räkor med koriandersalsa
Grilltallrik med flankstek, burrata och het chimichurri
Somrig och maffig grilltallrik med massa godsaker!
Recept: Grilltallrik med flankstek
Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass
Även desserten tillagas på grillen! Här med tropiska smaker av ananas och rom.
Recept: Rommarinerad ananas med glass