Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass
17 jun, 2025
Tillaga den rommarinerade ananasen på grillen när glöden är perfekt och servera med salt kolasås och vaniljglass.
Annons
Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass
Även desserten tillagas på grillen! Här med tropiska smaker av ananas och rom.
Annons
4 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 ananas
4 cl rom
Salt kolasås:
50 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
Flingsalt
Rom
Till servering:
4 kulor gammeldags vaniljglass
Gör så här:
- Skala och skär ananasen i 4 runda skivor, 1–1 ½ cm tjocka.
- Lägg ut ananasskivorna på ett fat och mikra 1 minut i taget för att ananasen skall mjukna något.
- Pensla alla skivor med rom, trava på varandra i en skål och täck med plast.
- Låt alla ingredienser till kolasåsen smälta samman i en kastrull, låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med vaniljsocker, flingsalt och ev någon droppe rom.
- Grilla ananasskivorna på grillen så den får fina grillränder och mjuknar.
- Lägg upp ananasen på tallrikar, lägg en vaniljglasskula på toppen och ringla över den salta kolasåsen.
Foto: Catarina König
Annons