Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass

17 jun, 2025
Recept på rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass
Catarina König
Tillaga den rommarinerade ananasen på grillen när glöden är perfekt och servera med salt kolasås och vaniljglass.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Rommarinerad ananas med salt kolasås och vaniljglass

Även desserten tillagas på grillen! Här med tropiska smaker av ananas och rom.

Annons

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 ananas
4 cl rom

Salt kolasås:

50 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
Flingsalt
Rom

Till servering:

4 kulor gammeldags vaniljglass

Gör så här:

  1. Skala och skär ananasen i 4 runda skivor, 1–1 ½ cm tjocka.
  2. Lägg ut ananasskivorna på ett fat och mikra 1 minut i taget för att ananasen skall mjukna något.
  3. Pensla alla skivor med rom, trava på varandra i en skål och täck med plast.
  4. Låt alla ingredienser till kolasåsen smälta samman i en kastrull, låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med vaniljsocker, flingsalt och ev någon droppe rom.
  5. Grilla ananasskivorna på grillen så den får fina grillränder och mjuknar.
  6. Lägg upp ananasen på tallrikar, lägg en vaniljglass­kula på toppen och ringla över den salta kolasåsen.
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Foto: Catarina König

Annons