Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Grillade räkor med lime och koriandersalsa

17 jun, 2025
Recept på grillade räkor med lime och koriandersalsa
Catarina König
Låt räkorna marinera i minst 20 minuter och sedan grillar du dem en minut på varje sida. Servera med koriandersalsa, färsk lime och chili.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Grillade räkor med lime och koriandersalsa

Smakrik och välbalanserad förrätt med fokus på räkorna.

Grillade räkor med lime och koriandersalsa
Catarina König
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

16–20 jätteräkor utan skal
1–2 vitlök solo
½–¾ dl olivolja
Salt och nymald svartpeppar

Koriandersalsa:

1 schalottenlök
½ röd chilifrukt
½ dl färsk koriander
1 msk persilja
½–¾ dl rapsolja
1–1 ½ tsk pressad limesaft
½ tsk rödvinsvinäger
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg jätteräkorna i en skål. Skala och skär vitlöken tunt.
  2. Ringla över olivolja. Tillsätt vitlöken, salta och peppra. Vänd runt och låt räkorna marinerai minst 20 minuter.
  3. Finhacka schalottenlök, chili, koriander och persilja. Lägg i en liten skål. Tillsätt rapsolja, limesaft, rödvinsvinäger, salt och peppar. Smaka av och tillsätt ev mer salt för att skapa fin balans mellan syran och sältan. Låt stå i kylskåpet till servering.
  4. Sätt igång grillen. Grilla räkorna i ca 1 minut per sida tills de har fått fin färg.
  5. Lägg upp räkorna på ett ser­-veringsfat. Ringla över koriandersalsan och strö över finskuren chili. Toppa med mycket koriander och limeklyftor, samt lite flingsalt.
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Foto: Catarina König

Annons