Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så här gör du beef Wellington

01 nov, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Så här gör du beef Wellington
Festmat i ett paket! Lyxig och smidig rätt eftersom den går att förbereda. Så här gör du beef Wellington – steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Beef Wellington med timjanpotatis och grönsallad

Riktigt god och uppskattad festmat för många!

Så lagar du beef Wellington med timjanpotatis och grönsallad

4 portioner

Annons

Du behöver:

600 oxfilé
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
250 g portabellosvamp
1 tsk timjan
100 g lufttorkad skinka
1 rulle smördeg

Timjanpotatis:

800 g potatis
2 msk olivolja
2 tsk timjan
Salt

Grönsallad:

125 g blandad grönsallad
1 rödlök
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
½ tsk dijonsenap
Salt och peppar
50 g solrosfrön

Steg 1

Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och bryn runt om i en het panna. Bred på senap, salta och peppra.

Steg 1 – putsa köttet och bryn runt om i en het panna.

Steg 2

Rensa svampen och skär i små bitar. Stek i 3–4 minuter, krydda med timjan och salt och ta från värmen.

Annons

Steg 3

Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Fördela den stekta svampen på skinkan och lägg köttet i mitten. Rulla ihop hårt till en rulle.

Annons
Steg 3 – lägg ut skinskivorna på plastfolie och fördela den steka svampen.

Steg 4

Kavla ut smördegen på en bit bakplåtspapper. Ta bort plastfolien från köttet, lägg det på smördegen och rulla ihop. Pensla smördegen med ägg (använd även ägget som klister).

Steg 5

Lägg det inslagna köttet med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla rullen med resten av ägget. Grädda i 25 minuter tills den blivit gyllene, och låt vila i ca 10 minuter innan du skär i fina skivor.

Steg 5 – pensla rullen med resten av ägget.

Steg 6

Timjanpotatis och grönsallad: Skölj potatisen, vänd med olja och krydda med timjan och salt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 40 minuter (samtidigt som du tillagar köttet) tills potatisen är gyllene och genomstekt. Byt ev plats på plåtarna i halvtid. Skölj och torka salladen. Skala rödlöken och skiva tunt. Rör ihop olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar. Blanda sallad, lök och dressing, toppa med rostade solrosfrön.

Annons

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons