Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så här gör du beef Wellington

01 nov, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Så här gör du beef Wellington
Festmat i ett paket! Lyxig och smidig rätt eftersom den går att förbereda. Så här gör du beef Wellington – steg för steg.
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Beef Wellington med timjanpotatis och grönsallad

Riktigt god och uppskattad festmat för många!

Så lagar du beef Wellington med timjanpotatis och grönsallad

4 portioner

Annons

Du behöver:

600 oxfilé
1 msk dijonsenap
Salt och peppar
250 g portabellosvamp
1 tsk timjan
100 g lufttorkad skinka
1 rulle smördeg

Timjanpotatis:

800 g potatis
2 msk olivolja
2 tsk timjan
Salt

Grönsallad:

125 g blandad grönsallad
1 rödlök
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
½ tsk dijonsenap
Salt och peppar
50 g solrosfrön

Steg 1

Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och bryn runt om i en het panna. Bred på senap, salta och peppra.

Steg 1 – putsa köttet och bryn runt om i en het panna.

Steg 2

Rensa svampen och skär i små bitar. Stek i 3–4 minuter, krydda med timjan och salt och ta från värmen.

Annons

Steg 3

Lägg ut skinkskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Fördela den stekta svampen på skinkan och lägg köttet i mitten. Rulla ihop hårt till en rulle.

Annons
Steg 3 – lägg ut skinskivorna på plastfolie och fördela den steka svampen.

Steg 4

Kavla ut smördegen på en bit bakplåtspapper. Ta bort plastfolien från köttet, lägg det på smördegen och rulla ihop. Pensla smördegen med ägg (använd även ägget som klister).

Steg 5

Lägg det inslagna köttet med skarven nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla rullen med resten av ägget. Grädda i 25 minuter tills den blivit gyllene, och låt vila i ca 10 minuter innan du skär i fina skivor.

Steg 5 – pensla rullen med resten av ägget.

Steg 6

Timjanpotatis och grönsallad: Skölj potatisen, vänd med olja och krydda med timjan och salt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 40 minuter (samtidigt som du tillagar köttet) tills potatisen är gyllene och genomstekt. Byt ev plats på plåtarna i halvtid. Skölj och torka salladen. Skala rödlöken och skiva tunt. Rör ihop olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar. Blanda sallad, lök och dressing, toppa med rostade solrosfrön.

Foto: Betina Hastoft

Annons