Asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad

Recept på asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad

Stine Christiansen
Grilla gemsallad och färsklök, skiva den asiatiskt marinerade flanksteken och toppa allt med en ljuvlig sesamdressing. Showstopper – vi lovar!
25 maj, 2022
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad

Grillad sallad är numera en given hit på bordet.

Imponera med asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

750 g flankstek
3 msk soja
1 msk lime
3 msk sesamolja
2 gemsalladshuvuden
4 färsklökar
Olja, till pensling
Salt och peppar

Sesamdressing:

4 msk majonnäs
2 tsk soja
3 tsk tahini
2 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk honung

Till servering:

Färska örter
1 baguette

Gör så här:

  1. Putsa köttet och vänd det i en marinad av soja, lime och sesamolja och låt dra i plastpåse i kylen minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Skölj salladen och dela på hälften på längden. Skala lökarna och dela dem på hälften på längden. Pensla dem med olja.
  3. Ta köttet ur marinaden, krydda med salt och peppar och grilla i cirka 5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Ta köttet från grillen och låt vila under bakplåtspapper. Grilla sallad och lök i 1–2 minuter på varje sida tills de får färg.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Skär upp köttet tvärs över fibrerna och lägg upp tillsammans med sallad, lök och färska örter. Servera tillsammans med bröd och sesamdressing.

Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner