Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Rosendals Trädgård värvar en av Sveriges mest välkända kockar

31 maj, 2024 
AvNami Kawakita
Rosendals Trädgård värvar en av Sveriges mest välkända kockar
Foto: Malin Mörner och Charlotte Westring
Rosendals Trädgård storsatsar under 2024 – nya byggnader för alla årstider och nytt ledarskapet i köket med Paul Svensson som ny gastronomisk ledare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Frida Lunds vintips - tips för nybörjarenBrand logo
Frida Lunds vintips - tips för nybörjaren

Rosendals Trädgård är ett landmärke i Stockholm och en destination värd att besöka om och om igen. Nu presenterar de sin största satsning någonsin – nya byggnader för alla årstider och nytt ledarskap i köket. Den 14 maj lades en ny årsring till två seklers trädgårdshistoria i området när den första etappen av Rosendals Trädgårds utbyggnad står klar: nytt kök, ny restaurang, samt ett nyrenoverat växthus som från och med nu blir vinterbonat.

Dessutom höjer Rosendals Trädgård ambitionerna i köket, de fortsätter att utveckla jord-till-bord-filosofin med siktet inställt på att utveckla framtidens matkultur, och till sin hjälp har de Paul Svensson, gastronomisk ledare, och Jonas Bolling, mat- och dryckesansvarig.

Paul Svensson, gastronomisk ledare, och Jonas Bolling, mat- och dryckesansvarig
Paul Svensson, gastronomisk ledare, och Jonas Bolling, mat- och dryckesansvarigFoto: Malin Mörner

– Jag har varit en trogen besökare på Rosendal i många år, så det är en ynnest att få ingå i köksteamet framöver. Jag ser fram emot att, tillsammans med Jonas och det skickliga teamet på plats, jobba med de förutsättningar som platsen ger och visa hur fantastiskt god en cirkulär måltid kan vara. Rosendals Trädgård har all potential att vara en prototyp för framtidens matsystem, en plats som kan inspirera hela världen kring hållbar matkultur, säger Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals Trädgård.

Annons

Runt en miljon människor besöker Rosendals Trädgård varje år och i över 40 år har den här platsen varit en oas för hållbarhet, lärande och njutning – en plats full av liv, älskad av både stockholmare och internationella gäster.

Teamet på Rosendals Trädgård: Jonas Bolling, Malin Skiöld, Paul Svensson, Tin-Tin Jersild framför nya köket
Teamet på Rosendals Trädgård: Jonas Bolling, Malin Skiöld, Paul Svensson, Tin-Tin Jersild framför nya köketFoto: Malin Mörner

– Nu mer än någonsin behövs platser som inger hopp och som i praktisk handling visar vad begrepp som ”biologisk mångfald”, ”regenerativt” och ”cirkulära flöden” faktiskt är. Nu säkrar vi upp för framtiden, så att fler kan njuta av Rosendal året runt, i alla väder, säger Tin-Tin Jersild, vd och trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård.

Spana in två gröna recept från Rosendals Trädgård>>

Foto: Malin Mörner

Annons