Två somriga recept från Rosendals Trädgård
31 maj, 2024
AvNami Kawakita
Med Paul Svensson som ny gastronomisk ledare storsatsar Rosendals Trädgård på att utveckla jord-till-bord-filosofin. Vi har fått ta del av två gröna recept som är som gjorda för säsongen!
Annons
Mozzarella med hummus på gulärt och grönt i säsong
En tallrik som passar utmärkt att dela eller serveras på sommarbuffén. Du vet väl att du kan äta blasen på rädisorna?
Du behöver:
Svensk mozzarella
Gulärtshummus (se recept nedan)
Vit sparris, gärna svensk, ekologisk
2 ämnesgurkor eller vanlig slanggurka
4 - 6 rädisor, alla grönsaker i säsong passar bra
Chiliolja
Annons
Gulärtshummus:
500 g gula ärtor, gärna Vreta gulärtor
Salt och peppar
Gör så här:
- Lägg ärtorna i blöt under natten. Koka dem sedan mjuka i lätt saltat vatten tills de blir mjuka, det tar cirka en timme. Mixa ärtorna med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
- Sota gurkan lätt, dvs stek den i torr panna tills den får färg, salta. Skiva rädisorna och salta. Klicka på hummusen på tallrik, häll på lite chiliolja, lägg på mozarella och fördela rädisorna/ grönsakerna.
Sparris med ramslökskräm, sallat och viltplockat
God sommarförrätt!
Du behöver:
Svensk, grön ekologisk sparris
Sandefjordssmörsås
Ramslökskräm – aioli där vitlöken byts mot ramslök
Blad av Mizunasallat eller annan pepprig sallat
Viltplockat t.ex. syren, spansk körvel, kråkvicker
Krutonger
Sandefjordssås:
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g smält smör
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka upp grädde, crème fraiche och smör, vispa ordentligt tills man får en skummig sås. Lägg upp sparris på tallrikar. Slå på sås och ramslökskräm. Garnera med sallat, krutonger och valfria örter.
Foto: Charlotte Westring
Annons