Oxfilétartar med tryffelolja

Recept på oxfilétartar med tryffelolja

Betina Hastoft
Varför inte börja middagen med en extra lyxig förrätt? Imponera med oxfilétartar och tryffelolja.
06 september, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Oxfilétartar med tryffelolja

Dijonsenap, tryffelolja och kapris ger tartaren ett härligt lyft.

Starta middagen med oxfilétartar med tryffelolja
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 ekologisk citron
1 rödlök
1 näve vattenkrasse
150 g oxfilé
½ tsk dijonsenap
2 tsk kapris
2 tsk tryffelolja
Salt och nymalen svartpeppar
2 tsk balsamicosirap

Till servering:

2 skivor bröd

Entrecôte med smashad potatis och kall bearnaisesås

Gör så här:

  1. Frys köttet ett dygn. Riv cirka ½ tsk citronskal. Skala löken och hacka ¼ fint. Skär resten av löken i mycket tunna ringar. Skölj vattenkrassen.
  2. Ta ut köttet, låt tina, putsa och skär i små bitar och blanda med dijonsenap, citronskal, finhackad rödlök, kapris, 1 tsk tryffelolja, salt och peppar.
  3. Forma till rundlar på två tallrikar – använd gärna ett glas eller en bakring för att få fin form på tartaren.
  4. Ringla balsamicosirap och resten av tryffeloljan över och garnera med lökringar och vattenkrasse.
  5. Servera med rostat bröd.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Foto: Betina Hastoft