Lyxiga nyårsmenyer med perfekt matchade vintips
Nyårsmeny 1: Lyxiga klassiker med en twist
Hummer & rosébubbel att börja med
Förrätt: Lyxiga minimunkar med hummerröra
Friterade och frasigt goda minimunkar serveras här med krämig hummerröra.
I glaset: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike, Bourgogne (7781), 159 kr.
En bärig crémant som bjuder på både krämig mousse och toner av sommarbär och uppiggand syra blir perfekt till den här förrätten då vinets bärighet möter hummerns sötsalta toner fint och syran friskar upp de feta inslagen i friteringen och smetanan.
Oxfilé till ett glas franskt fylligt vin
Huvudrätt: Helstekt oxfilé med jordärtskockspuré
Inget utstrålar fest som att bjuda gästerna på helstekt oxfilé. Vi serverar den med jordärtskockspuré, rödvinssås och shiitake.
I glaset: Xavier Vignon Vacqueyras 2023, Frankrike, Rhônedalen (1492), 155 kr.
Detta röda smakrika och eleganta vin från södra Rhône levererar riktigt bra droppar för pengarna! Det bjuds på gott om generös frukt: mörka bär, mogna plommon, viol samt ett kryddigt avslut. En perfekt matchning till denna rätt med oxfilé.
Festlig final med Moscato & maräng
Dessert: Mini baked Alaska med hallonsorbet
Hallonsorbet på en sockerkaksbotten, täckt med maräng – mini baked Alaska är en riktigt läcker dessert att ställa fram efter middagen.
I glaset: Nivole Moscato d’Asti 2025, Italien, Piemonte, 99 kr/375 ml.
Detta pärlande söta vin från norra Italien blir perfekt som piggt dessertvin i sällskap av baked alaska. Servera vinet svalt i vitvinsglas.
Nyårsmeny 2: Vegetariskt med wow-faktor
Magiska munsbitar & champagne
Förrätt: Friterade baobuns med smetana och löjrom
Bao buns som friteras blir härligt frasiga! Fyll med smetana, löjrom och finhackad rödlök – superlyxigt! Byt ut löjrommen till tångcaviar för att göra rätten helt vegetarisk.
I glaset: Charles Heidsieck Brut Réserve, Frankrike, Champagne (77522), 579 kr.
Den här champagnen är en prisbelönt favorit vars brödiga, lätt mogna toner och krispiga syra möter de friterade bao bunsen perfekt. En lyxig smakstart på middagen – och en champagne som garanterat kommer att imponera på gästerna!
Tryffel & toppvin från Italien
Huvudrätt: Krämig tryffelpasta
Enkelt, snabbt, krämigt & lyxigt!
I glaset: Barolo Piccole Vigne 2021, Italien, Piemonte, 251 kr.
Barolo görs i den norditalienska byn med samma namn och här är det alltid druvan nebbiolo som gäller. Det här vinet bjuder på toner av körsbär, nypon, trädgårdsrosor, lite tjära och kanel och har en tanninstruktur som rundas av perfekt av den krämiga tryffelpastan. En match made in heaven!
Sött avslut med Vinsanto
Dessert: Mandelkakor med karamelliserade päron och brända mandlar
De här mandelkakorna är en perfekt mix av allt – knapriga brända mandlar, söta karamelliserade päron och en kula vaniljglass på toppen.
I glaset: Ruffino Vinsanto Serelle 2021, Italien, Chianti, 189 kr/375 ml.
Vinsanto är ett klassiskt italienskt dessertvin som är vanligt att avnjuta till exempelvis biscotti.
Foto: Lena Söderström, Stine Christiansen, Catarina König, Lene Samsø
