Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Burger King lanserar nya växtbaserade burgare

07 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Burger King lanserar nya växtbaserade burgare
Den 8 mars blir Burger King på Medborgarplatsen i Stockholm växtbaserad. Köttprodukterna har reats ut och nya, goda burgare i samarbete med The Vegetarian Butcher lanseras på menyn.
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Den 27 februari lanserade Burger King Sverige en ny Plant-based produktkategori med ett bredare utbud av köttfria burgare. Nu kan alla som föredrar växtbaserat välja mellan klassiker som Cheeseburgare, Whopper och Royale.

Hittills har den växtbaserade Whopper funnits på menyn hos Burger King, men nu går restaurangkedjan in i striden och lanserar ännu fler produkter i sin Plant-based kategori. Tillsammans med sin leverantör The Vegetarian Butcher ger sig Burger King ut på en ny och spännande resa – så onsdag den 8 mars kommer Burger King på Medborgarplatsen i Stockholm omvandlas till en helt växtbaserad restaurang!

Annons

– Lanseringen är ett viktigt steg på vägen i att bli svenskarnas förstahandsval när det kommer till smakrika burgare – oavsett om de föredrar kött eller inte. En av de främsta orsakerna till att burgarfantaster väljer bort växtbaserade alternativ är på grund av smaken. De tror inte att de växtbaserade alternativen smakar lika gott som våra köttbaserade burgare. Men i kombination med smaken av flamegrillat smakar de så gott att konsumenterna inte kommer att reflektera över att de är växtbaserade, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King.

Nu finns Burger Kings klassiker Cheeseburgare, Whopper och Royale att få helt växtbaserade

Burger King kommer erbjuda nya recept på växtbaserade burgare, i samarbete med The Vegetarian Butcher. Det kommer exempelvis finnas köttfria varianter på klassikerna på menyn, som exempelvis Plant-based Cheeseburger och Plant-based Royale. Samtidigt utvecklas menyn också med nya varianter av växtbaserade burgare som exempelvis en Plant-based BBQ Whopper och den aktuella kampanjburgaren Chili Mayo Lover nu som en växtbaserad burgare. Vissa produkter innehåller mjölk och/eller ägg från exempelvis såser eller ost och dessa produkter kommer att vara tydligt märkta. Det är viktigt att notera för de som följer en strikt vegansk diet.

Annons

– Utökningen av sortimentet på Burger King är framtaget för gäster som aktivt letar efter fler vegetariska produkter. Vi är glada och stolta över att vi tillsammans med Burger King ha skapat växtbaserade produkter som bevisar att du kan få allt utan kompromisser, säger Hugo Verkuil, VD för The Vegetarian Butcher.

Framtiden för växtbaserade produkter

Under en månads tid, med start 8 mars, kommer Burger King på Medborgarplatsen att endast servera växtbaserade produkter. Den erkända The Vegetarian Butcher står bakom den växtbaserade burgaren och de är utvecklade för att smaka och se ut som animaliskt kött. För att få till den där härliga ostiga smaken på burgaren samarbetar Burger King med Violife och erbjuder deras goda, 100 % växtbaserade slices på alla burgare som vanligtvis har ost.

The Vegetarian Butcher ligger bakom den växtbaserade burgaren som ska både smaka och se ut som animalistiskt kött

– Vi är glada att kunna introducera vår växtbaserade restaurang för våra gäster. Det är en god möjlighet för oss att testa produkter som ännu inte är en del av vår traditionella meny. Testet kommer ligga till grund för vår vidare produktutveckling och innovation. Förhoppningsvis kommer våra gäster att välkomna konceptet och stötta oss på vår framtida växtbaserade resa, säger Mads Billkvam, Country Manager på Burger King Sverige.

Annons

– Efter framgångsrika växtbaserade Burger King pop up-restauranger i flera länder, inklusive Schweiz, Österrike och senast Costa Rica, är vi mycket glada över att kunna öppna en växtbaserad Burger King®-restaurang i Sverige. Vårt mål är att positionera Burger King som ledare och go-to för den mest välsmakande växtbaserade maten i fastfood-branschen, säger Carlos Zapata, Chief Marketing Officer för Burger King® EMEA.

Nya växtbaserade alternativ i hela Sverige

Burger King lanserade nyligen nya växtbaserade alternativ på menyn i hela landet. De nya växtbaserade produkterna är: Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Whopper BBQ. Produkterna är framtagna för att erbjuda en större variation för de gäster som önskar äta mer växtbaserat, men inte nödvändigtvis är veganer eller följer en särskild diet.

Nya växtbaserade alternativ lanseras på Burger King i hela Sverige

– Smakmässigt påminner produkterna väldigt mycket Burger Kings originalprodukter, de flesta är flamegrillade, och vår slogan Have it your way växer ytterligare med produkterna säger Billkvam.

Annons