Vegetarisk blomkålsburgare med chilimajonnäs

Recept på vegetarisk blomkålsburgare med chilimajo

Blomkålsburgare med chilimajonnäs som är saftig, god och självklart vegetarisk.
16 oktober, 2019

6 hamburgare

Blomkålsburgare:

100 g vit quinoa

400 g blomkål

2 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk chilipulver

1/2 kruka slätbladig persilja

2 ägg

50 g ströbröd

Salt och färskmalen svartpeppar

Olivolja, till stekning

Chilimajo:

2 dl god majonnäs

1–2 msk chilisås, sriracha

Till servering:

6 brioche-hamburgerbröd

2 små hjärtsalladshuvuden

2 avokador

Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Skölj och koka quinoan enligt anvisningar på paketet, låt rinna av i en sil.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Rensa blomkålen och skär i små buketter.
  4. Fördela dem i en ugnsfast form, ringla över olivolja och vänd runt alla kryddor. Stek i ugnen i 20 minuter tills de är gyllene.
  5. Låt svalna helt och hacka dem sedan i småbitar, som grovt ströbröd.
  6. Skölj persiljan, hacka den.
  7. Vänd ner den och blomkål i en skål tillsammans med quinoa, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
  8. Du ska kunna forma biffar av smeten, tillsätt mer ägg eller mer ströbröd om smeten är för hård respektive lös.
  9. Forma 6 biffar och stek dem i olja tills de är gyllene på båda sidor och genomvarma.
  10. Rör ner chilisåsen i majonnäsen. Rosta bröden lätt i stekpanna.
  11. Strimla och skölj salladen, skär avokadon i skivor.
  12. Bred chilimajonnäs på hälften av brödhalvorna, lägg på sallad, blomkålsbiff, picklad rödlök och avokado.
Recept på blomkålsburgare med chilimajonnäs

Blomkålsburgare med chilimajonnäs.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen, Timm Vladimir

Foto: Betina Hastoft, Line Falck

LÄS MER: 

Halloumiburgare med hemmagjord dressing

Linsburgare med coleslaw

5 minihamburgare för ALLA smaker

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: