Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Linsburgare med coleslaw

26 feb, 2019 
AvRedaktionen
Linsburgare med colewlaw i briochebröd.
Matiga linsburgare med krispig coleslaw i saftigt briochebröd. Toppa med skivat äpple, örter, salt och peppar. Supergott!
Annons

4 personer

Linsburgare

300 g kokta röda linser

1 1/2 dl riven ost

2 dl rivna morötter

1 dl havregryn

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 ägg

salt, svartpeppar

3 msk olivolja, till stekning

Till servering:

4 briochebröd

1 rödlök

1 äpple

1 dl persilja och dill

salt, svartpeppar

Gör så här:

Stek lök och vitlök gyllene. Lägg den stekta löken i en skål tillsammans med ost, morötter, havregryn, avrunna linser, ägg, salt och peppar.

Mixa ihop till en färs med stavmixer. Forma till 8 biffar och stek i stekpanna i 3–4 minuter per sida.

Dela briochebröden, stek snittytorna. Skiva äpplena tunt. Bygg burgare med linsburgare, coleslaw och skivat äpple. Toppa med örter, salt och peppar.

Linsburgare med colewlaw.
Linsburgare med colewlaw.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons