Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

Recept på lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

Betina Hastoft
Här är vegoburgaren som alla kommer älska – lins- och kikärtsburgare med picklade morötter och chilimajonnäs.
19 april, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Lins- och kikärtsburgare med picklade morötter

Helgröna och galet goda!

Bjud på lins- och kikärtsburgare med picklade morötter
Betina Hastoft

4 personer

Du behöver:

4 hamburgerbröd, fullkorn
2 msk chilimajonnäs
1 frisésalladshuvud
1 knippe vattenkrasse

Linsbiff:

150 g kokta linser
1 burk kikärter
200 g morötter
2 msk vetemjöl
1 msk grillkrydda
1 ägg
Salt och peppar
1 msk smakneutral olja

Picklade morötter:

2 morötter
1 dl äppelcidervinäger
1 msk honung

Gör så här:

  1. Skölj linser och kikärter och låt rinna av. Skär morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka i cirka 15 minuter.
  2. Finhacka linser, kikärtor och morötter i en matberedare. Rör ner mjöl, krydda, ägg, salt och peppar. Låt färsen vila i 10 minuter och forma den till 4 stora biffar.
  3. Stek biffarna på pannan i lite olja på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida.
  4. Picklade morötter: Riv morötterna i långa strimlor (använd eventuellt en spiralizer) och vänd dem i en blandning av vinäger och honung. Låt dra i lagen i minst 20 minuter.
  5. Bred de varma bröden med chilimajonnäs, fyll dem med sallad, burgare, picklade morötter och vattenkrasse, och servera.

Foto: Betina Hastoft